Buna seara,
Am incheiat o Promisiune Bilaterala de Vanzare Cumparare a unui teren intravilan fara constructii dar pe care la momentul incheierii "Promisiunii...." se aflau mai multe materiale care imi apartineau mie si unor prieteni carora le-am permis sa foloseasca acel teren. In "Promisiunea Bilaterala de Vanzare Cumparare" m-am angajat ca sa inchei tranzactia pana la data X sub sanctiunea de a pierde de 3 ori avansul platit in cazul in care aceasta nu se va incheia.
Sunt de acord sa inchei tranzactia la data X insa nu mai sunt sigur ca pana la acea data voi putea elibera terenul, acest lucru (data la care pe teren nu mai sunt alte bunuri) nefiind stipulat in "Promisiunea Bilaterala de Vanzare Cumparare"
Intrebarea mea este: in aceste conditii pot solicita cumparatorului in actul de vanzare-cumparare o clauza in care sa-mi acorde o perioada rezonabila pentru a elibera acest teren (spre exemplu 2 luni) dupa incheierea actului de vanzare / cumparare. Daca raspunsul este da, conform carei legi in caz ca asa ceva exista ?
Multumesc anticipat !