avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare / cumparare avand PBVC (precontract) - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare / cumparare avand PBVC (precontract) - clauze de eliberare proprietate

Buna seara,
Am incheiat o Promisiune Bilaterala de Vanzare Cumparare a unui teren intravilan fara constructii dar pe care la momentul incheierii "Promisiunii...." se aflau mai multe materiale care imi apartineau mie si unor prieteni carora le-am permis sa foloseasca acel teren. In "Promisiunea Bilaterala de Vanzare Cumparare" m-am angajat ca sa inchei tranzactia pana la data X sub sanctiunea de a pierde de 3 ori avansul platit in cazul in care aceasta nu se va incheia.
Sunt de acord sa inchei tranzactia la data X insa nu mai sunt sigur ca pana la acea data voi putea elibera terenul, acest lucru (data la care pe teren nu mai sunt alte bunuri) nefiind stipulat in "Promisiunea Bilaterala de Vanzare Cumparare"
Intrebarea mea este: in aceste conditii pot solicita cumparatorului in actul de vanzare-cumparare o clauza in care sa-mi acorde o perioada rezonabila pentru a elibera acest teren (spre exemplu 2 luni) dupa incheierea actului de vanzare / cumparare. Daca raspunsul este da, conform carei legi in caz ca asa ceva exista ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: icealinutza , utilizator 16:55, 27 Februarie 2014
Puteti cere conform faptului ca nu exista nicio interdictie in nicio lege de a preda terenul ulterior vanzarii.
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare contract de arendare ulterior unei vechi promisiuni bilaterale de vanzare - cumparare mrsmith mrsmith Buna ziua, In anul 2010 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare asupra unui teren, urmand ca firma respectiva sa faca demersurile pt ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare eduardvl eduardvl Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si dezvoltatorul doreste sa incheiem o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare. Ideea este ca in aceasta ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am încheiat o promisiune bilaterală pt cumpărarea ... Mirela Marinași Mirela Marinași Bună ziua. Am încheiat o promisiune bilaterală pt cumpărarea unui teren, eu vânzător. Termenul pentru perfectarea vânzării a expirat de 3 ... (vezi toată discuția)