avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare notificare denuntare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare notificare denuntare contract de inchiriere

Buna ziua
Vin cu rugamintea de a ma indruma avind in vedere situatia pe care o expun,eu fiind chiriasul.Am primit o notificare de la propietara pe 13.02.2014 si de atunci ma zbat sa aflu posibilitatiile mele sa pot stopa aceasta situatie.
1.Contractul de inchiriere este pe o perioada de 5 ani,pina in 2015,august.
2.Plata chiriei am facut-o cu 36 de zile dupa termen(platesc o data la 3 luni,iar termenul era 31.12.2013) si este singura intirziere din august 2010,si aici ma refer la chirie+utilitatii.Propietara considera ca in clipa cind au venit facturile si am plati dupa 15-20 de zile spune ca este intirziere.Nici o factura nu are sold.
3..Cuprinsul notificarii este asa:
,,In baza art.1307 NCPCiv. (nu este gresala!!asa scrie),raportat la art.8 si art.9alin.2,ca urmare a a neachitarii chiriei la termenul stabilit inteleg sa denunt contractul de inchiriere E563/27.07.2010 si va somez sa-mi predati apartamentul in 30 de zile de la data primirii notificarii sa-mi predati imobilul".Notificarea este trimisa prin executor judecatoresc.
Mentionez ca apartamentul este co-propietate cu fratele dumneaei,dar pina acum pe fratele nu l-am cunoscut niciodata. La data perfectarii contractului,doamna a spus ca este unica propietara,fara sa prezinte actele apartamentului.Azi am reusit sa aflu de la o institutie ca apartamentul este 50-50% cu fratele dumneaiei.
Va rog respectos sa-mi raspundeti la intrebarile mele care sint:
A.Cum pot anula aceasta notificare care este gresita prin continut si unde si ce pasi trebuie sa fac si cit timp dureaza.
B.Cum pot opri aceasta situatie pentru ca eu doresc sa duc contractul pina la capat(august 2015) si sa nu mai fiu pus in aceasta situatie(am aflat de la vecinii mei ca doreste sa-l vinda),pentru ca eu am intirziat prima data(si cu siguranta ultima data).
Doamnilor,marturisesc ca am cerut cam mult si doresc sa fiu inteles pentru ca situatia mea sociala este la limita si nu imi permit un avocat acum si de accea va rog sa-mi scuzati insistentele si doleantele mele si astept un raspuns din partea dvs.,raspuns care cu siguranta ma v-a ajuta(cele 30 de zile expira pe 12.03.2014).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 08:38, 22 Februarie 2014
Chiar daca bunul este detinut de 2 pers in coproprietate, contractul incheiat numai de 1 este valabil deoarece este incheiat pe o durata de pana la 5 ani.
Locatorul are dreptul sa denunte contractul insa cu respectarea unui termen de preaviz de cel putin 60 de zile- orice clauza contrara este considerata nescrisa art 1824C civ.
De asemenea, contractul trebuia inregistrat la organele fiscale teritoriale!
Buna dimineata
Sint de acord cu dvs.,dar la art.641C Civ.spune foarte clar ca: notificarea de denuntare a contractului de administrare a locatiunii cu privire la bunul comun pot fi facute cu acordul copropietarilor caredetin majoritatea cote-parti.
Daca este vorba de o propietate egala-fiecare detinind jumatate din imobil-denuntarea facuta de unul din copropietari nu este valabila,pentru contractele mai mari de 3 ani(si aici este cazul meu).
Notificare poate fi atacata in instantape acest temei,cit si pentru continutul ei,avind in vedere ca au scris: in baza art.1307 din NCP Civ.,articol inexistent, si punindu-ma pe mine in imposibilitatea de a ma apara(ca doar in instanta trebuie sa aiba loc confruntarea dintre reclamant-pirit unde fiecare parte isi argumenteaza cu probe si inscrisuri in sustinerea sa).
De fapt stiti foarte bine ca o confruntare in instanta se bazeaza,pe linga articole de lege si pe slabiciunile juridice ale parti adverse.Diferenta o fac avocatii.
Va multumesc pentru raspuns si daca aveti alte opinii care sa ma ajute va foarte multumesc.
Mentin tot ce am scris si va pot spune ca aceasta denuntare este un act de rasbunare ca in vara lui 2013 am denuntat contractul de inchiriere la ANAF,pentru ca doamna vroia sa vinda si sa ma trezesc cu noul propietar la usa care i-mi putea spune ca in 30-60 de zile sa-i predau apartamentul.Asta e,voi merge pina la capat pentru ca NU i-am gresit decit o data in decursul a 4 ani(ma refer la chirie si utilitatii) pentru care m-a notificat.
Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare denuntare contract de inchiriere SAUNDU SAUNDU Buna ziua,azi am primit o notificare prin care propietara denunta contractul de in chiriere in baza art.1307 NCP Civ prin care ma someaza sa predau ... (vezi toată discuția)
Contestatie notificare denuntare contract inchiriere SAUNDU SAUNDU Buna ziua,doresc sa stiu in cit timp poti contesta o notificare pentru denuntare contract de inchiriere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Evacuarea chiriasilor dintr-un apartament retrocedat abonatyahoo abonatyahoo Evacuarea chiriasilor dintr-un apartament retrocedat Va supun atentiei urmatorul caz si daca ma puteti ajuta cu un sfat sau cu mai multe voi fi ... (vezi toată discuția)