avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Autorizare cod CAEN 6920 ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Autorizare cod CAEN 6920 ?

Buna ziua,

as avea urmatoarea intrebare la dumneavoastra, cunoscatorii:
O firma X, care are ca obiect principal de activitate: 8559 - Alte forme de invatamant. Dorim sa putem presta pentru terte persoane si servicii de contabilitate. Pentru acest lucru dorim sa incheiem un contract de prestari servicii cu o PFA care este expert contabil. Deci raporturile ar fi : PFA presteaza pentru firma noastra, X servicii de contabilitate iar firma X la randul ei este prestator pentru alte persoane. Ce COD CAEN ar trebui sa autorizez pentru firma X sau ce alte demersuri ar trebui sa fac pentru a fi in legalitate? ( Am sunat la Reg. Com si mi-au spus ca pentru a autoriza servicii de contabilitate, expertul contabil ar trebui sa fie asociat in firma pe care doresc sa o autorizez.)
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 10:43, 24 Februarie 2014
Pentru a putea sa va autorizati pe 6920 nr.asociatilor experti trebuie sa fie mai mare decat cel al "neexpertilor".
Daca sunt 2 asociati expertul trebuie sa aiba cel putin 51%.
Daca sunt 3 asociati-minim 2 trebuie sa fie experti.
In caz contrar nu va autorizeaza Ceccar.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Multumesc.
Dar pentru a putea tine contabilitatea pentru alte firme, imi trebuie obligatoriu cod 6920 sau se poate si alt cod?
6920 obligatoriu
Mda...cam complicat, dar daca nu ma autorizez cu 6920, pot presta servicii de contabilitate in baza unui contract de prestari servicii pt terti, bazandu-ma pe contractul de prest.-serv. incheiat cu expertul autorizat, as fi un fel de intermediar?
Nu puteti desfasura ca intermediar.Ma rog,dvs.puteti desfasura dar nu legal.

Alte discuții în legătură

Infiintare firma de contabilitate Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana care vrea sa-si deschida o firma de contabilitate? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Daca am o firma de consultanta nefiind membru ceccar pot tine contab lylyan lylyan Buna ziua Sunt angajata ca si economist. Nu sunt membru ceccar. Firma la care sunt angajata are ob sec de activitate evid contabila si al ob. ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma de servicii contabile sau pfa vali2006 vali2006 Buna seara! Sunrt absoventa a ASE-Facultatea finante-contabilitate. Pana acum am lucrat in departamentele financiar-contabile ale mai multor societati ... (vezi toată discuția)