avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale renuntare soc.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

renuntare soc.

Cum as putea sa ies din societate atunci cand al 2 lea asociat este plecat din tara si numai poate fii contactat.Mentionez caam 1%din actiuni si sunt adminstratorul societatii.Societatea nu are datorii sau alte obligatii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:31, 23 Aprilie 2009
Trebuie sa vedeti cum iesiti ptr. ca este mai greu intrucat sunteti administrator si detineti si 1% din actiuni. Vedeti ca exista Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale.
Multumesc
Prin intrebarea postata as fi dorit sa primesc o solutie .
Ar trebui sa inaintati o actiune in instanta, in care sa cereti excluderea asociatului respectiv – motivand, printre altele, si prin aceea ca nu puteti lua legatura cu acesta. Prin excluderea asociatului societatea va putea fi dizolvata (pt ca ramane un singur asociat si a fost "fondata” de 2) – dar, daca cereti continuarea societatii, cu asociat unic, nu va fi dizolvata. E doar o idee, prin care ati putea "scapa”...
Nu stiu cu certitudine, insa e posibil (inainte de instanta) sa fie necesara si o notificare prealabila a respectivului asociat...
Poate e bine sa cititi Titlul V din L 31/1990 (societati com), republicata; art 222 (lit a) s-ar "potrivi”...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de un asociat, care este si administrator? c2009cristi c2009cristi Buna Ziua, Acum cativa ani am infiintat un SRL impreuna cu un vechi prieten (suntem 2 asociati 50% cu 50% si suntem amandoi administratori), intre timp ... (vezi toată discuția)
Efectele excluderii unui asociat-administrator din srl maria1860 maria1860 Buna seara, as aprecia un raspuns simplu si concret referitor la \"Efectele excluderii unui asociat-administrator dintr-un SRL\". Odata ce aceasta persoana ... (vezi toată discuția)
Asociat la un srl de negasit giolgau giolgau Sotia mea detine o firma la care mai este un asociat 50 %, deci sint 2 asociati Ideea e ca ceva timp in urma ele au facut aceasta firma si au avut un mare ... (vezi toată discuția)