avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce cale de atac mai exista dupa recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce cale de atac mai exista dupa recurs?

Am achitat taxa conform legii 9/2012 pentru o masina pe care am cumparat-o din tara si era inmatriculata deja. Mentionez faptul ca am cumparat-o in data de 27 decembrie 2012 -eu fiind al treilea proprietar- si am putut incepe actele de transcriere a proprietatii in data de 3 ianuarie 2013. pentru acest lucru prima instanta a considerat ca mi se aplica prevederile legii 9 si a considerat ca sunt obligat sa achit taxa auto intrucat primul propritar isi recuperase taxa achitata, fapt ce l-am aflat de la finante abia in 14 februarie 2013. Totodata prima instanta a insistat sa fac dovada inmatricularii anterioare a masinii in U.E, fapt pe care nu l-am putut proba deoarece primul proprietar nu le mai avea, iar de la inmatriculari au refuzat sa-mi dea informatiile deoarece nu eram eu cel care solicitase pentru prima oara inmatricularea.
Am depus recurs iar Curtea de apel Timisoara mi-a respin cerea motivand ca nu am studii juridice si ca trebuia sa redacteze un avocat. Nu inteleg prin acest aspect nu mi s-a incalcat dreptul meu la un proces echitabil???
Mai am posibilitatea sa cer revizuirea sentintei primei instante din prisma recentei pronuntari a CJUE????
Am vreo sansa de castig?
Trebuie sa angajez avocat sa redacteze cererea de revizuire sau o pt face personal??
Chiar nu poate sa-mi ofere nimeni nici o lamurire?
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
mirceaur, utilizator

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto sherifu19 sherifu19 Buna iziua,am si eu o intrebare:Ce se intampla cu taxa daca eu ca potential cumparator al unei masini inscrise dupa 2007 pentru care a fost platita taxa auto ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare alina bataran alina bataran As dori sa cumpar un autoturism inmatriculat in Germania. Pentru a fi inmatriculata in Romania mai este necesara plata taxei de prima inmatriculare? Am ... (vezi toată discuția)
Noua inmatriculare madalynio madalynio Am achizitionat un tiguan pe data de 25.07.2013,masina a fost in leasign din anul 04/2009,si pe data de 26.06.2013 s-a terminat leasingul si primul ... (vezi toată discuția)