avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire nerevendicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire nerevendicata

Buna ziua.Daca cineva ma poate ajuta...Situatia mea e asa: tatalui meu in 1995 i-a decedat tatal....la acea vreme bunicul era casatorit cu o femeie ...bunicul avea un apartament dinainte de casatoria cu femeia respectiva...tatal meu nu a revendicat apartamentul sau altceva, spune ca isi aminteste ca a fost impreuna cu femeia aceea la notar a semnat ceva ( nu mai stie ce ca era afectat de moartea bunicului )si nu a primit nici o hartie de la notariat.....acum ar vrea sa intre in posesia apartamentului....daca puteti sa-mi spuneti pasii care trebuie facuti....mentionez ca tatatl meu e singurul urmas al bunicului......va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 20:25, 26 Februarie 2014
Mergeti la notar sa explicati si sa vada ce s-a intamplat.
Daca are ceva acte poate merge la avocat ca sa vada despre ce e vorba.
Depinde ce a semnat la notar.
In cadrul dezbaterii succesiunii bunicului, aveau drept de mostenire sotia supravietuitoare si tatal dvs. Este important sa aflati ce a semnat tatal dvs. la acea vreme, fiind posibil sa fi renuntat la mostenire. Mergeti la Camera Notarilor Publici, aflati unde s-a dezbatut succesiunea si apoi mergeti la notarul respectiv pentru a afla situatia succesiunii.
buna ziua. in primul rand multumesc pentru raspunsuri....ce nu inteleg e de ce avea drept sotia , el avand apartamentul dinainte de casatorie?unde as putea sa ma interesez de situatia apartamentului? pe cine figureaza, etc? va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
isoldacleo, utilizator
Chiar daca apartamentul era bun propriu, sotia are dreptul la 1/4 din el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega si frate dupa tata mairyloy mairyloy buna seara va rog ajutati-ma sa inteleg. Tatal meu a fost casatorit avandu-ma numai pe mine varsta mea este de 38 de ani, s-a despartit de mama mea si m-a ... (vezi toată discuția)