avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legislatie distribuire produse cosmetice in interiorul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legislatie distribuire produse cosmetice in interiorul unei cooperative

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema: tinand cont ca toate produsele cosmetice care ne sunt puse la dispozitie acum pe piata contin o cantitate mai mare sau mai mica de produse chimice si ca de ceva timp noi ne facem propriile produse cosmetice doar din ingrediente naturale, m-am gandit sa incep sa si comercializez aceste produse doar ca m-am lovit foarte tare de legislatia actuala referitoare la produsele cosmetice: regulamentele 1223/2009 si 655/2013 care sunt facute in mod special pentru firmele foarte mari si pe care eu ca producator al unei singure creme odata (cu 3 ingrediente de exemplu) nu le pot indeplini.

Asa ca as vrea sa stiu daca aceste produse cosmetice ar fi supuse aceleeasi legislatii daca le-as pune la dispozitia membrilor unei cooperative din care fac parte, sau daca modul in care sunt definite cooperativele in Romania permite acest lucru.

Eu ma gandeam sa infiintez o cooperativa unde fiecare membru sa cotizeze cu o suma de bani pentru ca apoi sa poata folosi produsele fabricate in interiorul cooperativei.

O alta intrebare ar fi legata de modul in care sunt inpozitate aceste produse si daca trebuie mentinute anumite acte (de contabilitate, etc).

Mersi,
Dorin

Alte discuții în legătură

Import accesorii si cosmetice beautybym beautybym Buna ziua! Am gasit pe internet fabrici care imi pot facilita manufactura de produse cosmetice (rujuri si gene false, in mod deosebit). Acestea vor fi ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare reteta produse cosmetice handmade II67 II67 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se poate inregistra o reteta de produs cosmetic natural ( sapunuri, lotiuni, sampon, creme diverse). Este o diferenta ... (vezi toată discuția)
Traduceri etichete produse cosmetice fabiana25 fabiana25 In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu ... (vezi toată discuția)