avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Import accesorii si cosmetice
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Import accesorii si cosmetice

Buna ziua! Am gasit pe internet fabrici care imi pot facilita manufactura de produse cosmetice (rujuri si gene false, in mod deosebit). Acestea vor fi inscriptionare cu brand-ul meu propriu, dupa ce voi merge la OSIM sa il inregistrez.

Pt aceste produse furnizorul m-a asigurat ca sunt fabricate din ingrediente naturale (rujurile) si detine pt ele certificat CE + factura. Acum intrebarea mea este urmatoarea: Daca vreau sa import aceste produse pe firma ce acte ar trebui sa am in vederea comercializarii lor? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:20, 5 Aprilie 2017
HG nr. 147/2015
Regulamentul (CE) nr. 1223/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului
Regulamentul (UE) nr. 655/2013 al Comisiei
De autorizare se ocupa Ministerul Sanatatii (pentru cosmetice)
se intocmeste un dosar tehnic (compozitie, buletine de analiza, forma de prezentare, ambalare, etc.), se trimit mostre spre analiza, iar Ministerul va elibereaza o autorizatie sau un aviz, valabil pe o perioada care ultima oara era de 5 ani, dupa care e necesara reinnoirea.

asta in general. e bine sa apelati la un consultant de specialitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie distribuire produse cosmetice in interiorul unei cooperative dorin100 dorin100 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: tinand cont ca toate produsele cosmetice care ne sunt puse la dispozitie acum pe piata contin o cantitate mai ... (vezi toată discuția)
Ce reguli trebuie să respecte un producător de cosmetice naturale? ... CBM CBM Ce reguli trebuie să respecte un producător de cosmetice naturale? Este nevoie să am anumite calificări / cursuri și certificări? Am ca hobby ... (vezi toată discuția)
Traduceri etichete produse cosmetice fabiana25 fabiana25 In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu ... (vezi toată discuția)