Acest articol poate sa fie invocat si intr-un caz de inselaciune (condamnare definitiva de 3 ani si 6 luni)? si pe baza Deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 573/03.05.2011 si nr. 1470/08.11.2011 din care rezulta ca, pedepsele privative de libertate, aflate in executare pe baza unei decizii a unei instante, decizie ramasa definitiva, pentru a nu incalca autoritatea lucrului judecat, la intervenirea unei legi penale mai favorabile, pot beneficia de aspectul mai favorabil, numai in privinta beneficiilor rezultate dintr-o reducere a incadrarii fapte.
Daca vreti sa se poata discuta selectati si postati ce anume considerati ca va ajuta din decizie.
Asa se va putea discuta.
Nu stiu cat va ajuta dar este de vazut ce ati inteles...
Din cate inteleg e vorba de o hotarare definitiva de condamnare.
Ma intereseaza daca in cazul unei pedepse de 3 ani si 6 luni,inselaciune,hotarare definitiva din 2011,cu o incadrare de 10-20 ani,acum ca inselaciunea este maxim 5 ani se poate face ceva? Eu consider ca acum,in noul cod a aparut o lege mai favorabila si nu mi se pare corect ca numai cei cu pedepse mari sa beneficeze( adica daca ai o condamnare de 7 ani inselaciune este adusa la 5 ani) si ar trebui sa beneficeze si ceilalti pt ca si ei au primit o condamnare tot cu acelasi maxim.
Va multumesc anticipat
Da tie ti s-a parut normal cand un primar familist,fara sa fie audiat la curte,fara sa i se aduca martorii care trebuiau adusi, cu o incadrarare de 3-15 ani de inchisoare pentru inselaciune cu un prejudiciu de tot rasul sa primeasca 7 ani iar alti cu prejudicii de sute de mi de euro sa primeasca 4 ani sau chiar suspendari pentru aceiasi fapta aceiasi incadrare?Nimic nu este corect in tara asta.............
Judecatorii au dreptul de a stabili pedeapsa conform legii iar avocatii sa ii impiedice sa dea condamnarea.
Omul presupun ca a avut avocat si s-a aparat.