avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare factura proforma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare factura proforma

Buna ziua,
daca am emis o factura pro forma in luna ianuarie si pana in data de 15 febr am incasat partial din ea ce fac cu restul neincasat si cum fac factura fiscala?
Anulez fact pro forma si fac factura fiscala pentru suma incasata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 18:44, 21 Februarie 2014
Depinde ce cuprinde factura proforma, de ex.daca facturati marfuri puteti factura doar suma incasata dar daca proforma cuprinde un singur bun cu o anumita valoare nu puteti factura partial factura, facturati doar suma incasata ca si avans. In mod normal o proforma se emite pentru cu scop informativ, nu este document contabil
Emiterea unei facturi fiscale nu necesita anularea facturii proforma.
Ce scop a avut emiterea facturii proforma?
Cele doua tipuri de facturi nici nu se completeaza una pe cealalata si nici nu se inlatura una cu cealalta.
Factura proforma nu este document justificativ.
Emiteti facura de avans pentru suma incasata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare avans. este necesar factura? ade31 ade31 Buna ziua, Am incasat in banca un avans de la persoana fizica pentru constructia unei cabane. Firma noastra e platitoare de TVA. Este necesar sa fac factura ... (vezi toată discuția)
Curs valutar la factura proforma iuliaiulia01 iuliaiulia01 Daca emit o proforma, la cursul din ziua emiterii si clientul imi plateste peste 3 zile, eu cand ii facturez factura fiscala, pastrez cursul de pe proforma sau ... (vezi toată discuția)
Regimul facturilor proforme stmadalina stmadalina Buna ziua, Este adevarat ca pro formelor trebuie sa li se dea numere dintr-o plaja de numere aprobata de Ministerul Finantelor ? Multumesc, (vezi toată discuția)