avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburare de posesie

buna ziua,
socrul meu ,in timp ce traia ,a vandut unui baiat al finului sau, la rugamintile insistente a acestuia o bucata de teren ce o avea la capul satului sa-si faca si el o casa.
In acest scop a mers la notar unde i-a facut o procura sa se ocupe de toate formalitatile de vanzare in numele sau ,adica sa faca cadastru, intabulare, act V-C la nota. (mentionez ca socrul meu era greu deplasabil din cauza unei pareze)
Toate astea se petrecea pri anul2009.
La inmormantare cand au venin cumnatii mei din Canada au constatat ca el (finu) nu a facut nici un fel de act asa cum era specificat in acea procura, mai mult
pe acel loc era cunstruit undeva in fund un fel de anexa taraneasca..Dar era construita de altcineva.
Acestia au somat respectiva persoana sa nu mai construiasca nimic deoarece nu are nici un fel de acte pe acel teren, iar tatal lor in procura respectiva a vandut terenul altcuiva ,iar aceste nu a facut nici un fel de acte asa cum era mentionat in procura.
La maxim o luna cand am mers dinou acolo am comstatat ca in acest interval a aparut ditamai casa.
La primarie cand ne-am interesat ,acestia au spus ca nu au eliberat nici un fel de autorizatie de constructie, mai mult ne-au amenintat ca ne amendeaza pe noi ptr. ridicarea unei constructii fara autorizatie.
Din studierea atenta a actelor cu ajutorul celor de la primarie, am constatat ca lotul respectiv este compus din doua parcele (93si 94) , in actul facut la notar socrul meu a facut procura pe parcela 94, iar respectivul a ocupat parcela 93 si ceva din 94.
In procura respectiva nu este trecut un termen in care sa-si faca actele.
Din cate am citit pe internet ,in cazul in care nu este trecut un termen valabilitatea aceste procuri este de 3 ani .
Ce ati face in locul meu , cand constati ca un individ vine plangand la niste batrani
sa-i dea o bucata de teren sa-si faca o casa ca traieste rau cu parinti ,se cearta, iar el problabil ca-l vinde la suprpret, mai mult nici macar nu si-a facut actele sa intre in legalitate ,tot eu in platesc impozitul pe terenul respectiv ,mai primesc si somatii cu posibile amenzi.

multumesc

Alte discuții în legătură

Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)
Proces greu sau nu am stiut cum sa prezentam cauza Klara77 Klara77 Buna ziua ! Vreau sa va cer o parere asupra unui proces care dureaza de mai bine de 8 ani . Incerc sa fiu cat mai clara in prezentare si sper sa aveti ... (vezi toată discuția)