avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces pe articolul 905
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces pe articolul 905

Iata un nou exemplu despre cum e aplicat noul cod civil de catre executori:

In decembrie, executorul m-a somat ca in afara programului de vizita, sa ma prezint cu minora la cabinetul lui. Minora e inscrisa la scoala. I-am explicat executorului acest lucru printr-o adresa scrisa pe care am dus-o personal la cabinetului lui, la 8 dimineata, in alergatul meu viteza spre locul de munca. Am intrebat daca domnul executor e la cabinet in jurul orei 13:00, cand as putea veni cu minora. Mi s-a raspuns pe un ton ridicat ca executorul nu sta dupa mine si eu sunt cea executata care trebuie sa ma supun. Am plecat. In adresa catre executor l-am invitat pe acesta la vina la domiciliul nostru in week-end, cand avem program de vizita. Minunatul tata si distinsul executor nu au venit 2 luni la rand de atunci. Ieri am descoperit pe site-ul judecatoriei un proces pe articolul 905 :P., introdus pe 9 ianuarie 2014.

Asadar sunt interesata de absolut orice informatie de la cei ce au trecut prin procese pe articolul 905.

Cu multumiri anticipate.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
laau, utilizator
Cel mai recent răspuns: coraz , utilizator 13:07, 3 Martie 2014
cititi art 909 ncpc si recomandati-i si executorului aceiasi lectura!
faceti-i o plangere la camera executorilor
Tatal vede copilul, ii permiteti? Pentru ce v-a convocat executorul? Ati urmarit dosarul de executare, ati mai intrebat tatal daca vine, aveti martori din zilele de vizita? Ati sunat la DGASPC? Exista cerere de executare la ei?
AVLIL a scris:

Ati sunat la DGASPC? Exista cerere de executare la ei?


O idee foarte buna. Va multumesc. Bineinteles ca nu exista nici o cerere la DGASPC (m-ar fi contact ei pana acum ca doar ne cunoastem bine de atatia ani) dar voi cere o confirmare scrisa in acest sens.
Daca restul le ignorati... nu o sa va ajunga ca nu-i chemat DGASPC. Daca tatal nu vede copilul... neplacut. Pentru dv.
Stimata dna avocat, copilul nu-i film "sa-l vezi"! Copilul se creste cu obligatii si responsabilitati, nu cu executor. Copilul nu manaca somatii si nici nu se imbraca cu procese verbale. Daca un tata tot ce are de oferit copilului sau este concursul "fortei"...mai bine lipsa! Sunt multi oameni pe lumea asta care vor copii si nu ii au, asa ca sa lase locul liber unui barbat normal!

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Vizita parinte la gradinita Martonze Martonze Bună ziua. Ştim că părintele la care nu locuieşte copilul are drept de supraveghere asupra creşterii şi educaţiei copilului. În acest sens, are ... (vezi toată discuția)