avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz executor judecatoresc

Buna seara,

Acum aproape 6 luni am primit o scrisoare prin care eram anuntata ca un anume executor judecatoresc a primit dosarul meu pentru executare. L-am sunat si mi-a spus ca ar fi bine sa ma fac si sa facem un acord de plata ca sa nu imi blocheze conturile si sa-mi trimita poprire la serviciu.Zis si facut. M-am dus la el la birou,am semnat acel angajament de plata . I-am aratat cu o chitanta ca eu mai platisem firmei creditoare inca o rata,a facut un fax si a atasat-o la dosar,spunandu-mi ca se va actualiza.
Cu 5 zile inainte de plata primei rate sunt anuntata ca am primit poprire pe salariu la una dintre firmele unde lucrez X-( Ma rog,am zis ca e mai bine asa.
De atunci s-au platit patru rate insumand arox 1800 dintr- o suma de .3165 (suma neactualizata)plus 1000 onorariul lui care mi se pare fabulos de mare.
Acum 2 zile am primit prin posta o scrisoare prin care ma instiinta ca a trimis poprire pe salariu si la al doilea job cerand aceeasi suma care a fost la inceput 3165 valoarea creditului si 1000 onorariul,desi eu am platit,repet,aprox 1800 de lei in aceasta suma.
L-am sunat si mi-a motivat ca a procedat asa pentru ca prima firma nu i-a trimis o adresa prin care-l instiinta ca s-a efectuat poprirea,desi in contului si pe extrasul de cont aparea luna de luna poprirea de 30% cu numele firmei unde a trimis-o.
In plus ,a mai trimis inca o data si la prima firma aceeasi poprire,pentru suma initiala de aprox 4100 de lei.
Este legal ce face el?
Unde i se poate face o plangere,sau unde ma pot duce pentru a face o contestatie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:21, 22 Februarie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza documentelor care atesta platile cat si a comunicarilor emise de catre bej,sesizati oficial uniunea nationala a executorilor judecatoresti [ link extern ] /
Multumesc frumos pentru raspuns! In urma acestei sesizari ce voi obtine,o actualizare sumei datorate?
Sesizati succesiunea de evenimente si subliniati aspectul ca desi ati comunicat la bej achitare rata care se probeaza cu extrasul de cont aparea luna de luna poprirea de 30% cu numele firmei unde a trimis-o.
In situatia in care forul ierarhic superior bej va verifica si va constata incalcarea procedurii,va dispune recalcularea obligatiilor

Chestiunile astea nu se rezolva prin plangere, ci prin contestatie la executare, contestatia se depune in termen de 15 zile de la infiintarea popririi la instanta de executare ( judecatoria care a incuviintat executarea).
E absolut legal sa va infiinteaze poprire si pe alt venit salarial.
1000 de lei pt recuperarea a 3000 e o suma cam mare ( suma cuprinde si onorariul si cheltuieli de executare), ar fi trebuit sa contestati si asta, acum e tardiv.
Pe de alta parte, nu are cum sa va popreasca mai multi bani decat sumele cuprinse in titlul executoriu. Puteti face contestatie privind intinderea executarii si cand terminati de achitat.

In plus ,a mai trimis inca o data si la prima firma aceeasi poprire,pentru suma initiala de aprox 4100 de lei.


Pentru asta, cereti explicatii executorului.
Trebuie sa stiti ca sumei de 3165 i se aplica penalitati cf contractului pana la achitare.



Eu stiam ca in momentul in care se infiinteaza poprirea nu se mai adauga penalitati si dobanzi. Acum mai pot contesta onorariul executorului?

Alte discuții în legătură

Executarea silita ContSters243672 ContSters243672 Buna ziua. Am contractat in anul 2008 un credit ipotecar de 60000E si timp de aprox. doi ani am platit ratele la zi, dupa care am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu cipib cipib Buna ziua. Alaltaieri am primit o instiintare de la un executor ca imi pune poprire pe salar pt. o rata neplatita la banca din iulie 2009 in suma de 210 euro. ... (vezi toată discuția)
Refuzul bej de a-mi comunica actele din dosarul de executare silita claudia1975 claudia1975 Buna ziua, In luna februarie a acestui an am primit o adresa de la banca unde am contul de salariu precum ca cei de la BEJ Tudorache Catalin Andrei au cerut ... (vezi toată discuția)