avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe cont bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe cont bancar

Buna ziua..am fost astazi pe la banca si am avut "surpriza" sa aflu ca am o poprire de 3200 de lei pusa de un executor judecatoresc..mentionez ca am avut un credit in anul 2007 sau 2008 pe care nu l-am terminat de achitat deoarece ma tot "trezeam" cu "comisioane" din partea bancii.in 2008-2009 acestia au vandut datoria mea catre o firma de recuperari care o perioada m-au tot sunat,mi-au trimis instiintari prin posta si dupa care au incetat cu acestea..as dori sa stiu ce este de facut avand in vedere ca imi incasez salariul de 770ron lunar in contul respectiv..nu a intervenit prescriptia daca nu le-am facut nici o plata care firma de recuperari?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 18:10, 18 Ianuarie 2016
Din moment ce va pus poprire pe cont, inseamna ca nu s-a prescris nimic, solicitati un extras dupa contul de poprire si vedeti cu ce suma figurati neplatita, s-ar putea sa aveti surpriza.... sa va treziti cu o suma mai mare decat pe cea pe care o stiti dvs. Ati primit salariul de cand vi s-a pus poprirea ? 1/3 din salariu , va opreste lunar pentru restanta.
Inca nu am primit salariul..pe data de 15.01 se vireaza salariul in cont..suma este de 3200 de ron..deci ar urma sa incasesez aprox 530 de ron daca am salariul net de 770 de ron..
Dacă v-au trimis somații de plată este posibil să nu fi intervenit prescripția. Este necesar să detaliați cazul. Singura cale de atac este contestația la executare.
Intervenirea prescriptiei se constata numai de catre o instanta de judecata pe calea contestatiei la executare, contestatie pe care trebuie sa o introduceti in 15 zile de la momentul la care ati luat cunostinta de poprirea infiintata.
gerberga a scris:

Intervenirea prescriptiei se constata numai de catre o instanta de judecata pe calea contestatiei la executare, contestatie pe care trebuie sa o introduceti in 15 zile de la momentul la care ati luat cunostinta de poprirea infiintata.


Buna seara..la ce instanta se poate depune contestatia la executare?executorul judecatoresc este din jud Braila iar eu am domiciliul in jud Galati..va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie poprire salariu si conturi adriancerbu adriancerbu Buna seara, In 2008 am luat un credit de nevoi personale de la o banca,timp de un an mi-am platit ratele. In 2009 am ramas fara loc de munca,nemaiputand sa ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie elena_p2013 elena_p2013 Buna ziua In 2007 am luat un credit de la BRD. Am platit cca. 1 an de zile. La sf anului 2008 mi s a pus poprire pe salariu pana in 2009 cand am incetat ctr ... (vezi toată discuția)
Poprire lauramaria1 lauramaria1 Poate un executor judecătoresc să ia bani din contul firmei pentru o datorie pe care o are un angajat? Mulțumesc (vezi toată discuția)