avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit nevoi personale

Buna seara,

Am si eu o intrebare, si totodata daca ma poate ajuta cineva.
Problema mea este:

Tatal meu a facut un credit de nevoi personale la o banca de 8000 euro, acum nu a mai platit de 3 luni, si are de plata aproximativ 600 euro, a primit somatie de plata ca daca nu plateste, va fi executat silit.

Alte aspecte: Pe numele lui exista 2 masini, din care una luata cu credit auto (actele masinii sunt la banca pana la finalizarea creditului - creditul nu este mare, se poate achita); 1 apartament pe numele lui si al mamei mele. (Precizez ca parintii mei sunt despartiti, iar el nu mai locuieste aici, insa adresa din buletin este in continuare la mine acasa); 1 teren undeva aproape de oras care stiu ca este tot pe numele lui, asta daca nu cumva l-a mutat pe numele actualei neveste care-i poarta numele.

Intrebare: Daca el nu va plati aceasta suma ce se poate intampla? Se poate sa se scoata apartamentul la licitatie, prin executor judecatoresc, fiind pe numele a doua persoane? (Daca acestea au divortat)

Cel mai recent răspuns: ssorinss , utilizator 16:23, 22 Aprilie 2009
il sfatuiesc pe tatal dvs sa plateasca cat mai repede inainte de plati si alte cheltuieli care pot fi mai mari decat cei 600 de euro. Vor fi fara discutie exexucutate bunurile tatalui dvs. In primul rand executorul va afla ce bunuri imobiliare detine tatal dvs si chiar daca sunt in coproprietate cu alta sotie sau alte persoane, executorul va putea cere partajaraea obligatorie a acestor bunuri, iar in urma partajarii, bunurile care sunt cuvenite tatalui dvs vor fi executate pana la achitarea completa si integrala a debitului.
partajarea pe care executorul ar putea-o cere, va fi platita tot de catre tatal dvs.
Adica, daca acest apartament este pe numele a doua persoane, si exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, ca el este evacuat din apartament pana la partaj, poate sa`i ia jumatate din apartament?
Eu am sunat acum la firma de credite, si au spus ca ii pune sechestru pe bunirile din apartamentul meu, si chiar si pe jumatate din apartament, daca nu are cum sa achite, dar le-am explicat ca sa`i puna sechestru pe bunurile unde sta el acum, pentru ca aici nu are niciun drept, si nu are nimic.
In cazul in care printr`o minune reusesc sa`l conving sa faca un act notarial prin care sa cedeze jumatatea lui de apartament, mie..mai poate fi atacata acea decizie in instanta? sau poate sa mai puna apartamentul sub sechestru?
Eu nu am de ce sa achit niste bani de care eu nu am beneficiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - casa in coproprietate mosquito mosquito Buna ziua, In 2007 am luat un credit pentru uz personal in valoare de 4200 ron Acum din intamplare mi-am gasit numele intr-un dosar la judecatorie in ... (vezi toată discuția)
Probleme credit nevoi personale cristidas cristidas Buna ziua, Am un credit de nevoi personale la o banca, de aproximativ 2 ani de zile, si de aproape 3 luni nu am reusit sa mai achit aceste rate, momentan ... (vezi toată discuția)
Executare silita adriana1234 adriana1234 Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani. Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)