avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic - functionar public - cat este ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic - functionar public - cat este durata stagiului?

Speta este urmatoarea: am 1 an si jumatate expererienta, sunt functionar public definitiv, pe functia de consilier juridic, iar institutia m-a delegat sa o reprezint in fata Curtii de Apel. O pot reprezenta, sau mi se aplica dispozitiile Legii 514/2003 respectiv am nevoie de 2 ani pana devin consilier juridic definitiv? Este de ajuns ca sunt functionar public definitiv si am terminat stagiul ca functionar, sau trebuie sa treaca doi ani pana am dreptul de reprezentare si in fata instantelor superioare?
Care este norma juridica ce mi se aplica in privinta stagiului: Legea 188/99 sau 514/2003 ?
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ianliana , utilizator 17:27, 22 Aprilie 2009
Puteti reprezenta instituia la Curtea de Apel, vi se palica Legea 188 fiind norma speciala fata de legea 514.
nu inteleg! cum adica?
un consilier juridic functionar public este altfel decat un consilier juridic "nefunctionar" public?
din punctul meu de vedere, nefiind consilier juridic definitiv, nu puteti actiona ca si cand ati fi.
Dreptul de a reprezenta institutia in instanta vi-l da calitatea de consilier juridic si nu cea de functionar public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut si legi aplicabile consilierilor juridici functionari publici Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma poate lamuri cineva care statute si legi sunt pana la urma aplicabile consilierilor juridici cu statut de functionar public ?? In legea 514 scrie ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic ce nu este inscris in nicio asociatie poate reprezenta institutia in fata instantelor de orice grad? aleodor27 aleodor27 Un cons. jur. cu vechime de peste 5 ani in specialitate, dar care nu a fost si nu este inscris in nicio asociatie/colegiu al cons. jur. si care isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta a institutiei publice Rheal Rheal Un functionar public cu studii juridice care desi NU este incadrat pe functia de consilier juridic poate, prin delegarea de atributii a directorului ... (vezi toată discuția)