IIn urma cu doua saptamani, impreuna cu un prieten am consumat bauturi acloolice, am plecat impreuna cu masinile (doua) fiecare cu masina lui. Ne-am luat la intrecere la un moment dat, nu am mai avut timp sa franam si am intrat intr-un refugiu de tramvai. Prietenul meu a intrat pe sinele de rtamvai, iar eu intr-un stalp (eu mai eram in masina cu inca o persoana).
Dupa producerea accidentului au sosit echipajele de smurd si politie, eu in urma aciddentului ramanand inconstient pana la spital. Persoana cu care mai eram in masina nu avea decat niste zgarieturi pe fata. Iar prietenul cu masina avea capul spart, dar nimi grav.
La spital am fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind: EU 0,30 iar celalalt 0,75, pe urma au fost prelevate si probele biologice, urmand sa fie trimise la IML.
Prietenul cu masina avea permisul suspendat , tot pentru consum de alcool!
Eu nu avaeam nici macar o amenda luata pana in ziua producerii accidentului.
La politie am fost sfatuit de politist sa scriu in declaratie ca nu m-am asigurat la schimbarea directiei de mers si cum ca l-as fi lovit pe prietenul meu. Politistul mi-a spus sa scriu asa deoarece prietenul meu se afla pe contrasens in momentul producerii accidentului.
Aceeasi chestie a fost pus sa scrie si prietenul meu caum ca i-as fi taiat fata si a incercat sa ma evite
Important este pe cat imi suspenda/anuleaza permisul si care sunt consecintele in cazul in care sunt tras la raspundere in cazul in care se dovedeste ca am provocat acest accident.
In urma accidentului masinile au fost facute zob, deteriorand totodata si domeniul public!
Depinde de rezultatul alcoolemiei.
Daca rezultatul este peste 0,80 gr./l alcool ati savarsit o infractiune pentru care se va intocmi dosar penal si veti ajunge in instanta de judecata, rezultatul fiind ca indiferent de pedeapsa pe care o veti primi, permisul va fi anulat.
Daca rezultatul alcoolemiei va fi sub 0,80 gr/l va aflati in sfara contraventiei si urmeaza a vi se aplica o amenda contraventionala si suspendarea permisului pentru 90 de zile.
Daca ramaneti in sfara contraventiei reparatiile sunt suportate de societatea de asigurare pentru celalalt sofer si de catre dvs. personal pentru masina dvs. daca nu aveati casco. Daca va fi apreciat ca fiind infractiune, atunci paguba va fi suportata integral de catre dvs. in solidar cu societatea de asigurare.
Cat priveste domeniul public...vedeti ce pretentii are primaria.
Cu stima,
av. M.Hornea
:offtopic: Interventie moderator
@ Daniel111
Nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.