avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, Succesiune!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, Succesiune!

Buna ziua,
Problema mea suna in felul urmator: Bunicul a decedat in 1996 iar bunica in 2000 si evident nu s-a facut succesiune.Au avut 4 copii printre care unul este tatal meu. In timpul vietii bunicii au impartit averea copiilor doar verbal fara un act scris iar tata plateste din 1990 impozitul pe partea lui de mostenire( 3 parcele de pamant) cu toate ca pamantul este pe numele bunicilor. Cum ar putea sa treaca pamantul pe numele lui atata timp cat unul din fratii lui este in strainatate de 7 ani si nu se va mai intoarce in tara??? Multumesc anticipat si as aprecia un raspuns cat mai corect si concret. O zi buna va doresc
Cel mai recent răspuns: zehan007 , utilizator 11:07, 23 Februarie 2014
Buna dimineata!
tatal dvs. poate sa deschida un proces de partaj succesoral, iar prezenta fratelui plecat nu este obligatorie, acesta putind fi citat la adresa din strainatat sau daca nu se cunoaste adresa prin anunt facut intr-un ziar. Indicat ar fi la un moment dat sa consultati un avocat.
Cu stima!
Multumesc mult. Dar in cazul in care nu se prezinta fratele din strainatate atunci fiecare parcela de pamant va fi impartita in 4 sau am avantaj la parcelele pe care platim impozit de 23 de ani ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Revenim la subiectul pus in discutie in ziua de 1 februarie 2010,ora 18. Ne cereati ordinea deceselor.Vi le comunicam acum: ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesia unei proprietati SIMONAPIRVAN SIMONAPIRVAN Buna ziua, Am urmatoarea situatie:tatal meu a decedat acum 18 ani,rudele lui nu au mai dat nici un semn de viata din acel moment si eu as vrea sa stiu cum pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o intrebare. msbml msbml Buna ziua. Am si eu o intrebare.Tatal meu impreuna cu fratele lui au mostenit niste parcele de pamant de la bunicul care au fost impartite intre cei doi ... (vezi toată discuția)