avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrarea in posesia unei proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrarea in posesia unei proprietati

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:tatal meu a decedat acum 18 ani,rudele lui nu au mai dat nici un semn de viata din acel moment si eu as vrea sa stiu cum pot sa aflu daca am ceva de mostenit in urma decesului,aceasta avand in vedere faptul ca tatal meu s-a nascut undeva la tara si el sustinea in timpul vietii ca parintii lui ii lasasera un anumit pamant acolo.S-ar fi putut face o succesiune pentru averea parintilor lui ( sau o impartire a acestei averi) fara participarea tatalui meu sau a mea,din momentul decesului?Ar trebui sa contactez primaria localitatii respective sau cui as putea sa ma adresez?
Va multumesc pentru viitoarele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Ionela Manea , Consilier juridic 07:37, 7 Mai 2014
Daca s-a facut succesiunea trebuia sa fiti chemata si dvs.Mergeti la primaria localitatii respective si aflati daca avea pamant pe numele lui si daca se foloseste cineva de el.
Multumesc pentru informatie,dar daca pamantul a ramas pe numele parintilor lui?
Daca a ramas pe numele parintilor lui trebuie facuta succesiunea si o sa fie chemati la succesiune si fratii daca a avut, pentru ca bunurile se vor imparti dupa succesiune intre copii defunctului.(adica copii bunicilor tai si in cazul tau, tu, pentru ca tatal tau a decedat si tu il mostenesti daca esti singurul copil)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)