avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... atributiile juristului in firma
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

atributiile juristului in firma

Nu stiu daca am postat interbarea pe forumul corect. Totusi imi puteti spune si mie cu ce se ocupa juristul intr-o firma? Am avut probleme cu un concediu medical si juristul firmei a spus ca obligatia lui nu este de a informa personalul firmei cu privire la legislatia in vigoare, eu fiind obligata a cunoste legile care se emit de catre guvern. Sarcina lui este doar de a se asigura ca firma(administratia), respecta legile, nu personalul angajat, iar el nu ne acorda consultanta juridica. Daca eu doresc informatii cu privire la o lege care are legatura cu contractul meu sau cu dreptul meu de angajat sa imi angajez un consultant juridic personal. De asemenea, el nu lucreaza in firma pe baza un ei fise de post, ci numai conform Codului juristului. Ma puteti lamuri si pe mine,va rog?
Cel mai recent răspuns: bunica1 , utilizator 22:29, 22 Aprilie 2009
Atributiile consilierului juridic sunt interpretate altfel decat cele ale unui avocat. colegii sai din alte domenii ale aceleiasi societati considera ca acesta trebuie sa-i deserveasca si pe ei, desi acesta este doar platit de societate si deci, serviciile sale sunt exclusiv pentru aceasta. Avocatii au un alt statut, nimeni nu comenteaza cand in schimbul unei informatii trebuie sa plateasca un onorariu, pe cand in cazul consilierului juridic se cosidera de multe ori ca acesta ar trebui sa reprezinte si interesele colegilor sai si chiar eventual sa le faca interpretari pe legi, reprezentare in instanta s.a. activitati care , sincer, nu au legatura cu atributiile sale asa cum sunt conferite prin lege.
Sunt si exceptii in care consilierul ofera astfel de informatii, insa fie daca este obligat in fisa postului fie din proprie initiativa
~ Conținut șters la cerere ~
Totiusi, orice salariat din cadrul unei sociatati are prevazute atributiile postului in fisa postului. Juristul greseste cand afirma ca el nu "nu lucreaza in firma pe baza un ei fise de post, ci numai conform Codului juristului". Ar fi bine sa vedeti daca are o fisa a postului si care sunt atributiunile sale. Apoi, va puteti adresa conducerii....prezentand acest comportament.
Daca juristul are CIM cu firma atunci este obligat sa acorde asistenta juridica salariatilor, pe probleme legate de firma. Atunci ce rost mai are juristul in firma?! Sa consilieze pe cine?
Consilierul a dat un raspuns corect. El este platit de angajator si ar fi un conflict de interese sa va consilieze in legatura cu relatia dvs de munca cu acesta.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2009
Instantlife, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce atributii are consilierul juridic dintr-o institutie publica? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre publice a cerut de la Resursele Umane Fisa postului pentru consilierul juridic pentru a vedea ce atributii ... (vezi toată discuția)
Diferente in cor- inspector resurse umane sau specialist resurse umane ? ContSters116875 ContSters116875 In urma modificarilor la ITM, firmele au dreptul de a tine si completa cartile de munca. Pentru a opera in REVISAL e nevoie ca un angajat - eu - sa obtina ... (vezi toată discuția)
Acordarea consultantei juridice de catre un consilier Karmen_2 Karmen_2 Buna ziua As dori sa-mi spuneti daca un functionar public, absolvent al unei facultati de drept dar angajat pe functie publica de consilier poate acorda ... (vezi toată discuția)