avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie ciudata!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie ciudata!

De curand am primit o "instiintare de plata" de la o firma Kruk privind un debit pe care l-as avea la o banca. Nestiind despre ce este vorba am sunat si m-au informat cum ca as fi luat un credit de la Reifeisen Bank in anul 2003, lucru de care nu imi aduc aminte. Oricum intrebarea este daca as fi luat un astfel de credit era normal ca banca in cauza sa nu ma notifice timp de 10 ani?? In plus suma creste exponential de la "creditul" presupus de 10.000 lei au ajuns la 36.000 in noiembrie 2013 iar ultima strigare este deja de 42.000 lei. Sunt curios cum si daca se poate intampla asa ceva si unde o sa ajunga oare ? Noroc ca nu detin bunuri imobile sau de alt fel ca cine stie ce surpriza mai aveam.
Cel mai recent răspuns: hincuvictor , utilizator 10:56, 24 Septembrie 2015
Ati luat creditul sau nu?
Nu ii bagati in seama.
Faceti un raspuns scris prin care sa le comunicati ca nu datorati suma solicitata. Ignorați alte adrese scrise, iar dacă va apeleaza la telefon comunicați permanent că nu datorați vreo sumă de bani.
Luați în serios solicitările lor doar dacă vă acționează în instanță, dar mi-e greu sa cred ca se va intampla asa ceva (avand in vedere cazul prezentat).
Suntem deja in 2015. M-au tot contactat intre timp ajungand cu creantele de la 10.000 la vreo 54.000 dupa care mi-au dat si o "veste buna" asa cum scrie pe scrisorile trimese de ei. Cica daca platesc acum nu mai datorez decat 36.000!!!?????. Intrebare logica : DE FAPT CU CE SE OCUPA ACESTE FIRME ? CINE LE CONTROLEAZA ? UNDE POT FI TRIMISE EVENTUALE SESIZARI IMPOTRIVA LOR ? ( scuze, au fost deja 3 intrebari)
Cu stima.
Este destul de clar, în acest caz orice sumă de bani plătită de către dvs reprezintă un profit pentru ei. Nu le dați nici un ban oricâte somații, amenințări etc vă vor trimite.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
Adrian ALBU, Avocat

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie raiffeisen bank/kruk romania cami_vox cami_vox Buna ziua In anul 2010 am solicitat Raiffeisen Bank un descoperit de cont, pe care ulterior nu l-am mai putut achita inapoi. La sfarsitul lunii Februarie ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat prescriptie Marian stp Marian stp In 2006 am lucrat la intreprindere angajat pe termen nelimitat si am facut un imprumut in 2007 cu nevoi personale la banca (Pireus si Raiffeisen Bank), in care ... (vezi toată discuția)
Somatie girant de la societate recuperari creante ifti1967 ifti1967 O cunostinta de- a mea, la care sunt girant, nu si-a achitat creditul de nevoi personale la Banca Raiffeisen, banca a cesionat debitul firmei de recuperari EOS ... (vezi toată discuția)