avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie Raiffeisen Bank/Kruk Romania
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie Raiffeisen Bank/Kruk Romania

Buna ziua
In anul 2010 am solicitat Raiffeisen Bank un descoperit de cont, pe care ulterior nu l-am mai putut achita inapoi.
La sfarsitul lunii Februarie 2021 un reprezentant Kruk Romania m-a contactat telefonic ( nu prea prefera ei comunicarile pe email) prin care imi spuneau ca se afla la ei un dosar cesionat de catre Raiffeisen Bank in 2011 cu privire exact la acest descoperit de cont si au incercat sa se targuiasca cu mine, spunand ca daca achit toata suma imi pot oferi discount de 10% etc. Le-am spus ca nu despre asta le transmisese pe email o solicitare de vizualizare a ratelor esalonata in platforma online, deoarece la status scria "Alt status al intelegerii", cand eu aveam cu ei o intelegere scrisa din Iulie 2020, la care nu se modificase nimic curent (legata de alte 2 dosare aflate la ei, pentru niste credit ING, care sunt in curs de plata, plata la zi). Ulterior, in prima saptamana a lunii Martie 2021, ma suna alt reprezentant Kruk Romania spunand ca dupa ultima discutie cu al reprezentat al lor in Februarie am stabilit cu ei un acord pentru plata acelui dosar Raiffeisen Bank.
M-am infuriat, deoarece, conform celor de mai sus, nu exista nici o intelegere scrisa cu ei legat de alt dosar in afara celor pentru ING, iar ei incercau abuziv sa ma forteze sa accept ce vor ei.
Mai mult, le-am adus la cunostinta ca eu nu am primit nici o notificare din partea lor legat de acel dosar, desi ei spun ca da si le-am cerut dovada si acel document despre care spuneau. Evident ca nu am primit nimic pana azi si au si inceput iar cu telefoanele si le-am spus ca prefer sa imi comunice ce au de spus pe email, nu telefonic.
De asemenea le-am transmis ca referire la acel descoperit de cont de la Raiffeisen Bank ca sub incidenta Codului Civil invoc prescriptia acestuia, deoarece au trecut 11 ani si am confirmarea lor telefonica ca de la momentul cesionarii dosarului pana azi nu s-a intreprins nici o actiune juridica pentru recuperarea acestuia.
Asadar, Kruk Romania incearca abuziv, si sigur nu sunt singura in aceasta situatie, sa revendice ceva ce nu mai exista.
Va rog sa ma ajutati cu solutii pentru a inchide o data pentru totdeauna aceasta situatie cu ei.
Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
cami_vox, utilizator
Cel mai recent răspuns: brademylian@gmail.com , utilizator 23:28, 21 Decembrie 2021
Daca descoperirea aceea de cont - cesionata catre kruk nu a facut obiectul intelegerii din iulie 2020 si nu ati intrerupt prescriptia, puteti formula actiune in constatarea acesteia. A 2-a varianta ar fi sa asteptati executarea silita si sa contestati atunci.
Cazul dosarului privind descoperirea de cont, cesionat de Raiffeisen Bank catre Kruk in 2011, nu este cuprins in intelegerea scrisa dintre mine si Kruk, ultima datata iulie 2020, si nici in anterioarele, iar dumnealor mi-au confirmat telefonic ca nu a existat niciodata o actiune in instanta pentru recuperarea creantei, deci prescriptia nu a fost intrerupta. Va rog sa ma ajutati cu mai multe informatii cum pot formula actiunea pentru constatarea prescriptiei, ce presupune.
Multumesc,
Situatia este mult mai complicata decat pare.
Va fi necesara o hotărâre judecătorească și nu va fi ușor de obținut.
Ce sumă datorați?
Pe calea contestatiei rezolva mai simplu dar rămân anumite semne de întrebare...
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Aproximativ 3000 lei (trebuie sa caut documentele de atunci de la Raiffeisen)
Suma datorata este aproximativ 3000 lei. Nu gasesc nici un document legat de aceasta situatie, Numai documentul original de la momentul creearii contului la Raiffeisen Bank in 2007.

Nici cei de la banca sau Kruk nu mi-au trimis nici o instiintare pe email sau original.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Situatia este mult mai complicata decat pare.
Va fi necesara o hotărâre judecătorească și nu va fi ușor de obținut.
Ce sumă datorați?
Pe calea contestatiei rezolva mai simplu dar rămân anumite semne de întrebare...

Alte discuții în legătură

Datorie kruk MihaiDG MihaiDG Buna ziua. In urma unei solicitari facute la Kruk, cu privire la situatia mea ( o chestie rezolvata intretimp), am fost informat ca as avea o datorie la ei ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt datorie achitata acum peste 10 ani Dia Stef Dia Stef Buna seara, am avut un credit la Raiffeisen Bank din 2003. In 2005 am inceput sa acumulez niste restante. Am fost notifficata de o firma de recuperari si am ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit de nevoi personale Monat Gabriela Monat Gabriela In 2007 am luat un credit de nevoi personale de la Raiffeisen. Data scadenta ar fi fost 2017. Din motive financiare, ultima rata a fost achitata in 2014.. Pe ... (vezi toată discuția)