avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pt datorie achitata acum peste 10 ani
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pt datorie achitata acum peste 10 ani

Buna seara, am avut un credit la Raiffeisen Bank din 2003. In 2005 am inceput sa acumulez niste restante. Am fost notifficata de o firma de recuperari si am achitat integral in 2006 debitul. Am o adresa de la aceasta firma catre Asiban, din 2006 sau 2007 (asiguratorul politei colective pe banca) din care rezulta ca debitul meu legat de acel credit a fost lichidat. De asemenea, creditul a fost inregistrat ca inchis in Biroul de Credite, tot atunci. De atunci si pana acum nu am mai primit nici un fel de notificare, informare sau altceva de la niciuna din aceste institutii. Primesc acum, in 2017, o notificare de la Kruk, dupa mai bine de 10 ani, prin care mi se solicita sa achit acelasi debit achitat deja, in baza faptului ca Groupama (care ar fi cumparat Asiban) a vandut creanta mea (fara obiect, care nu mai exista)catre ei. Cum ma pot apara? Am acea adresa doveditoare. Ce pot invoca? Faptul ca s-a prescris? La ce alte instrumente mai pot apela si catre care institutii ma pot adresa? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Dia Stef, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu societatea de recuperari ati luat legatura? Invocati atat stingerea datoriei prin plata, cat si prescriptia. Formulati o notificare scrisa la care atasati copii de pe inscrisuri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc! Am formulatco adresa catre societatea de recuperari. Astept raspunsul si, daca nu e ok, revin. Sper sa se rezolve.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu rezolvati cu adresa. Aveti in vedere ca termenul de contestatie la executare este de 15 zile. Va garantez ca nu vor raspunde la adresa formulata de dvs.. Cel putin nu in timp util.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bravo...RESPECT !!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand nu e vorba de o executare ci de o notificare prin care ei incearca sa mai incaseze inca odata contravaloarea creditului . Din pacate nu puteti face prea multe deoarece ei nu tin cont de documentele trimise de dvs sau mai bine spus nu-i intereseaza documentele dvs ci banii . Partea frumoasa e ca nici nu va pot face nimic , cel mult deranjul cu privire la notificari , deoarece chiar daca nu ar fi fost achitat , dreptul creditorului de a pune in executare acea creanta este prescris ! In cazul in care , prin absurd , creditorul ( fie ca e Kruk sau altcineva ) va solicita executarea dvs pentru acea creanta , dvs obligatoriu trebuie sa depuneti contestatie , la aceeasi instanta , pentru anularea procedurii de executare ( nu cred ca o sa faca acest lucru , deoarece aceasta procedura costa si sunt bani pierduti ) . Cu stima .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie raiffeisen bank/kruk romania cami_vox cami_vox Buna ziua In anul 2010 am solicitat Raiffeisen Bank un descoperit de cont, pe care ulterior nu l-am mai putut achita inapoi. La sfarsitul lunii Februarie ... (vezi toată discuția)
Raportare biroul de credite CristiB85 CristiB85 Buna seara, îmi puteți spune va rog dacă firma de recuperare creanțe kruk ma poate raporta la biroul de credite? Vreau sa Menționez ca m-au sunat azi ... (vezi toată discuția)