avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit neachitat prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

credit neachitat prescriptie

In 2006 am lucrat la intreprindere angajat pe termen nelimitat si am facut un imprumut in 2007 cu nevoi personale la banca (Pireus si Raiffeisen Bank), in care le plateam lunar din 2008 unitatea unde lucram a dat faliment si nu am m-ai putut plati datoriile ,dupa 10 ani Raiffeisen Bank ma executa dintro pensi lunara de 750 lei cu suma de 95 lei pe luna ,iar acum dupa 10 ani de zile nu m-a intrebat nimeni de la ,,Pireus,, de imprumut acuma mi-a trimis un executor Judecatoresc ,S.C. KRUK Romania S.R.L sa ii trimet bani in valoare de 12668,55 ron pe numele lui ,intrebarea este cum procedez ,exista o lege in care sa ma achite de aceasta datorie avand in vedere ca sun executat de catre o banca iar eu nu po sa ma descurc pt ca sunt bolnav cronic de inima cu un diagnostic angina pectorala severa si diabet zaharat si sufar si cu pamanii ,nu as putea sa ma descurc daca ma executa si aceasta banca pt ca d-au lunar pensia pe tratament ,va multumesc pt intelegere ,astept rasounsul Dumneavoastra .
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:19, 6 Ianuarie 2018
In viata nu scapi de trei lucruri, de fisc, creditori si moarte. Daca ultima este sigura, de fisc si creditori mai scapi daca datoriile se prescriu. Altfel, acestea se transmit mostenitorilor.
Datoriile trebuie platite, creditorii nu tin cont de starea de sanatate a debitorilor.
Daca nu aveti bunuri care sa fie executate, vandute si recuperate datoriile, singura cale este retinerea din pensie. Daca sunt mai multi creditori nu va pot retine mai mult de 1/2 din pensie pentru plata datoriilor.

Art. 409-Cod.proc.civ.
(2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

Apelati la un avocat care sa va consilieze daca sunt indeplinite conditiile pentru prescrierea datoriilor.
contactati de urgenta un avocat si contestati executarea invocand implinirea termenului de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire abuziva din partea bancii raiffeisen bank CristinaS24 CristinaS24 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. Sotul a decedat, am mostenit ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii in caz de suicid msanda msanda buna.fratele meu sa sinucis,avea un credit de nevoi personale la pireus din 2007, mai are de platit cam 2 ani, am fost la banca si mi-au zis ca in caz de ... (vezi toată discuția)
Somatie girant de la societate recuperari creante ifti1967 ifti1967 O cunostinta de- a mea, la care sunt girant, nu si-a achitat creditul de nevoi personale la Banca Raiffeisen, banca a cesionat debitul firmei de recuperari EOS ... (vezi toată discuția)