avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Act aditional asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Act aditional asociatie de proprietari

Buna ziua. Fac parte dintr-un bloc, care ar vrea sa adere la o asociatie deja infiintata. Am facut o sedinta in care am hotarat aderarea la acea asociatie, avem un tabel cu toti proprietarii si semnaturile lor, insa am inteles de la cineva ca asocitatia din care dorim sa facem parte trebuie sa faca un act aditional pentru primirea noastra, act care ii este folositor la judecatorie. Imi poate explica cineva care sunt pasii pentru a face parte din respectiva asociatie, si daca aveti un model de act aditional?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:15, 23 Februarie 2014
Pentru ca un bloc sa intre intr-o asociatie deja infiintata trebuie sa obtineti o incheiere judecatoreasca. Reprezentatntul asociatiei sa mearga al judecatorul delegat din cadrul Directiei de finante locale unde poate obtine amanunte.
Judecatorul delegat de la noi, ne-a inmanat o lista cu toata documentatia necesara precizand (in cazul nostru) ca unirea, alipirea unei alte sacri de bloc in asociatia infiintata mai demult se poate face numai prin infiintarea unei noi asociatii. Asa ca trebuiesc urmati pasii de infiintare a unei noi asociatii:
- adunare generala (cu minim 50%=1 din membrii fiecarei scari de bloc)
- proces verbal
- acordul de infiintare semnat de majoritatea
- satutul nou votat in adunare generala
- actele de proprietate ale cel putin 50% + 1 pe fiecare scara de bloc
- declaratie presedinte ales
- cererea din partea presedintelui ales
........................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comitetul blocului poate fi format din proprietari nemembri ai asociatiei? tudorflorin tudorflorin Buna ziua! Doresc sa stiu daca d.p.d.v. legal, comitetul blocului poate fi format din proprietari care nu semnat acordul de asociere ? (vezi toată discuția)
Asociere in cazul asociatiilor de proprietari MrV MrV Buna seara, Conform legii in ceea ce priveste asociatiile de proprietari avem: (9) Adunarea generala are urmatoarele atributii principale: d) hotaraste ... (vezi toată discuția)
Drept de vot in adunarea generala Monitulescu Monitulescu Buna ziua, Imi poate spune cineva in ce masura pot conta voturile in cadrul Adunarii Generale si daca proprietarii pot fi alesi in structurile de conducere ... (vezi toată discuția)