avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire pamant cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire pamant cu chitanta de mana

Parintii mei au primit mostenire de la nanul meu in 1990 o bucata de pamant cu o chitanta de mana, pe numele parintilor cu semnatura a 2 martori. Nanul meu a murit mai demult, tatal meu a murit anul trecut. Mama mea si martorii inca mai traiesc. Cum sa procedez pt. a trece acest pamant pe numele meu? Pt. ca de fapt, nanul meu pt. mine a dat de pomana acest pamant. Eu mai am un frate si o sora.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:09, 25 Februarie 2014
A trecut cam mult, depinde si de cine stapaneste pamantul acum.
Nasul mai are copii sau mostenitori?

Daca nu s-au facut acte autentificate la notar in timpul vietii donatorului nu puteti trece terenul pe numele dvs. chiar daca exista chitanta de mana si martori in viata.

Pentru a va putea trece pe numele dvs. terenul respectiv, mama trebuie sa il detina in proprietate iar cum nu exista un act de proprietate incheiat in forma autentificata la notar nu va poate dona acel teren.
In plus mai aveti si frati care isi pot cere partea lor de la mama.
Multumesc pt. raspuns!

Nasul nu mai are mostenitori. Dar toata lumea stie ca acel pamant mi se cuvine. Daca fratii mei sunt de acord putem incheia un act cumva? Mama poate face la randul ei o chitanta de mana cu martori prin care sa ateste ca acel pamant mi se cuvine? Nu intentionez sa instrainez acel pamant, mai ales ca este in spatele casei parintesti, ci doar sa ma conving ca dupa ce nu voi vai fi ii revine copilului meu. Eu sunt genul de om care se simte legat de casa parinteasca, chiar daca am plecat de 29 de ani de acasa.
Multumesc pt. raspuns!

Mama mea stapaneste acel pamant.
Mama dvs. trebuie sa deschida o actiune pentru a obtine "o hotarare care sa tina loc de act autentic", asta in primul rand, ca sa fie proprietara.Pe urma va poate dona sau vinde terenul respectiv dvs.Oricum presupun ca mama dvs. mai are si alte bunuri care vor ramane dupa dansa si poate sa dispuna cum vrea de cota de 1/4 din ceea ce are,ca sa nu va faceti griji ca la decesul ei fratii dvs. vor vrea(obtine) terenul.

Alte discuții în legătură

Cine plateste taxele si impozitele glaura glaura Buna ziua, am o intrebare la dvs. In 2004 a decedat mama mea, revenindu-ne prin mostenire (3 mostenitori, tata 2/8, fiica 3/8 si frate 3/8) bunuri, printre ... (vezi toată discuția)
Mostenire Increzutull Increzutull in urma succesiuni dupa parinti eu si cu fratele meu am mostenit o casa in care locuim,tatal meu mai avea la tara un loc de casa 30 ari in urma cu 10 ani pe ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca pentru act autentic si apoi vanzare eloria eloria Tatal meu a decedat in mai 2011. In anul 2007, tatal meu a cumparat cu chitanta de mana un teren de 3 ha de la 3 persoane ( verisoare cu varste ... (vezi toată discuția)