avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Clauze abuzive
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Clauze abuzive

Un contract de credit ipotacar care contine o clauza abuziva cade sub incidenta legii 193/2000?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:58, 27 Februarie 2014
Am incercat, la sugestia dv., la ANPCPPS. Mi-au spus ca preiau reclamatia si o transmit mai departe la ANPC. Ori eu am depus deja o reclamatie acolo: au raspuns ca banca a desfiintat contractul si ei nu mai pot face nimic, sa merg, daca vreau, in justitie. Ceea ce am facut deja. Incerc sa ma descurs singur si mai am intrebari. In acest context, va multumesc pentru ajutor.

Banca, in baza unei clauze pe care am incalcat-o, a desfiintat contractul. Chemarea in judecata ataca aceasta clauza pe care o consider abuziva deoarece a fost vorba de un contract standard, pre-format (cf, legea 193/2000).
In al doilea rind, motivul pentru care am incalcat clauza a fost provocat de aparitia unei situatii imprevizibile (cf. art 1271 nCC).
Imi pare rau.
Demersul de unul singur impotriva unei banci nu este usor, daca puteti cautati un avocat specializat in astfel de procese caruia sa ii cereti macar o consultatie pe dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane bancare ada2014 ada2014 Buna ziua, sotul meu are un credit bancar si cred ca are comisioane abuzive.(a fost un comision de risc care a fost doar redenumit cand a fost scos inafara ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva FFLORIN1976 FFLORIN1976 Am un credit ipotecar la credit europebank,am vazut un articol in care scrie ca o clauza abuziva este si comisionul de acordare de 2%,scrie in acel articol ca ... (vezi toată discuția)
Dosarul de credit bibicu_56 bibicu_56 buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca eu, in calitate de client al unei banci comerciale cu un credit ipotecar in derulare, pot consulta dosarul meu de credit ... (vezi toată discuția)