avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incadrare juridica contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incadrare juridica contract

Buna ziua,


Doresc sa inchei un contract intre firma pe care o reprezint si o alta companie. Respectiva companie se va ocupa de construirea unui soft ce urmeaza a fi marketat si utilizat de catre firma mea. Am ajuns la o intelegere ca firma prestatoare de servicii sa fie remunerata cu un procent din profit. Care este modalitatea juridica prin care se poate realiza acest lucru.

Multumesc,
Victor
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 13:49, 22 Aprilie 2009
Se poate incheia un contract de prestari servicii, la pretul contractului trecandu-se procentul din profit care urmeaza a-i fi acordat prestatorului
M-am gandit la aceasi varianta insa analizez modul in care ar trebui formulat un astfel de contract. Condtiile pe care vreau sa le impun sunt data de finalitate a executiei - 2 luni timp dupa care respectiva firma ar trebui sa furnizeze o aplicatie functionala cu specificatiile stabilite. De asemenea dupa cele 2 luni de lucru ar fi perioada in care respectiva firma s-ar ocupa de intretinerea bunei functionari pe parcursul acestei perioade urmand ca ei sa primeasca parte a profitului.
Atentie!Exista si riscul nerespectarii termenelor de executie.Obligatoriu trebuie sa inserati in contract clauze de penalizare, clauze de reziliere.
Aveti libertatea de a incheia contractul cum credeti de cuvinta, binenteles de comun acord cu partea adversa.
Limitarile contractuale impuse de legiuitor tin de ordinea publica si bunele moravuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract de prestari servicii pentru realizare site constituie venit din drepturi de autor? user007 user007 Buna ziua Pentru o firma cu profil realizare produse soft la comanda (caen 6201): Daca prin contract de prestari servicii firma ofera temporar un pachet ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor aplicatie - prestatorul sau beneficiarul? mishhha mishhha Buna ziua! Am cateva intrebari (nedumeriri), si anume: 1.Cine detine drepturile de autor asupra unei aplicatii realizata pentru Iphone, Ipod? (firma care a ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor aplicatie web Hubrus Hubrus Buna ziua, Sunt in procesul de realizare a unei aplicatii web, pe care urmeaza a o valorifica prin incasarea de la utilizatorii site-ului, a unei sume ... (vezi toată discuția)