avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor aplicatie web
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor aplicatie web

Buna ziua,

Sunt in procesul de realizare a unei aplicatii web, pe care urmeaza a o valorifica prin incasarea de la utilizatorii site-ului, a unei sume banesti, sub forma de abonament lunar.
Inturcat urmeaza ca aceasta aplicatie sa fie folosita in cadrul unei firme (unde voi fi asociat) pentru a fi in legalitate, doresc sa stiu daca exista posibilitatea sa protejez aceasta aplicatie a.i. eu sa fiu cel ce decide asupra modului de utilizare si valorificare a acesteia in cadrul acestei companii. Spre exemplu daca printr-o minune as fi exclus din cadrul companiei (sau m-as retrage din diverse motive temeinice), sa am in continuare drept asupra utilizarii aplicatiei si sa nu permit utilizarea ei de catre compania respectiva in realizarea de venituri, venituri de care eu n-as beneficia.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:09, 26 Iunie 2014
problema se poate rezolva prin incheierea unui contract cu persoana juridica (compania)
Dar cum ajung eu, in prima faza, sa demonstrez ca sunt autorul aplicatiei si ca am drept asupra ei? Care ar fi demersurile d.p.d.v. legal? In faza actuala oricine pune mana pe codul sursa, poate sa pretinda ca el este autorul si sa faca ce vrea el cu aplicatia.
Dreptul de autor nu este supus unei proceduri de inregistrare cum ar fi inregistrarea de marci/brevete etc. Dr. de autor exista prin simplul fapt al creatiei si poate fi demonstrat cu orice mijloc de proba (ex. inscrisuri, corespondenta, data certa, etc). Deci nu trebuie decat sa faceti dovada ca dvs sunteti autorul, prin orice mijloc de proba pe care-l aveti.
Nota: daca ati plagiat linii de cod de la altii sunteti vinovat de incalcarea drepturilor lor de autor. In cazul in care ati preluat linii de cod de soft liber, veti fi obligat sa eliberati aplicatia sub licenta prevazuta de acel soft liber.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creare aplicatie nawscape nawscape Buna ziua, Am creat si eu o aplicatie pentru internet. As dori sa stiu cum se procedeaza pentru protejarea acesteia ( mai mult a ideii aplicatiei ) nu a ... (vezi toată discuția)
Protejarea unei proceduri - copyright sau brevet de inventie ? darian72 darian72 In situatia in care am dezvoltat o procedura, care are aplicabilitate in industria de entertainment cum o pot proteja ? Am observat ca legea dreptului de autor ... (vezi toată discuția)
Un drept de proprietate intelectualã poate fi deþinut de cãtre 2 sau mai multe entitãþi? Adrian1483 Adrian1483 Doua entitati - societati comerciale, sau o societate si o persoana fizica, sau alte tipuri de entitati cu personalitate juridica - pot detine ambele acelasi ... (vezi toată discuția)