avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Creare aplicatie
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Creare aplicatie

Buna ziua,

Am creat si eu o aplicatie pentru internet.
As dori sa stiu cum se procedeaza pentru protejarea acesteia ( mai mult a ideii aplicatiei ) nu a aplicatiei in sine.

Trebuie inregsitrata la osim sau cum se procedeaza?

Ce se intampla daca ideea este deja utilizata de altcineva pentru a obtine acelasi rezultat ca si softul realizat de mine dar prin alte metode ?

Eu pot scoate softul pe piata ?

As dori deasemenea daca printre dvs se gasesc si persoane careau mai avut cazuri cu domeniu online sa imi lase un PM sau date de contact.

Cu stima
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
nawscape, utilizator
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 10:05, 3 Februarie 2011
Buna ziua,

ideea per se a aplicatiei nu se protejeaza. O posibila protectie a unei idei este un contract de know how dar nu cred ca este cazul dvs.

ceea ce se bucura de protectie este softul in sine (orice expresie a unui program, programele de aplicaţie şi sistemele de operare, exprimate în orice fel de limbaj, fie în cod-sursă sau cod-obiect, materialul de concepţie pregătitor, precum şi manualele- art72(1) L 8/1996).

totusi, materializarea unei idei poate fi susceptibila de protectie printr-un vector de drepturi recunoscute de lege- dreptul la marca, drept de autor, dreptul la desen, dreptul la brevet (daca e cazul).

De aceea, pentru a va propune o strategie de protectie (in cazul in care se poate), va rog sa dati mai multe detalii despre aplicatie/idee

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tm vs marca inregistrata si altele... Kapy Kapy Buna seara, Ma pregatesc pentru inregistrarea unei marci si incerc sa ma documentez, stiu o sa-mi spuneti sa apelez ca un consilier, am apelat pentru a mi se ... (vezi toată discuția)
Protejarea unei idei de afacere Axinte Ion Axinte Ion Am o idee de afacere si urmeaza sa ma intalnesc cu niste potentiali investitori. Cum as putea sa o protejez, ca sa nu ajung in situatia in care potentialii ... (vezi toată discuția)
Brevetare produs sebastain sebastain ma intereseaza ce demersuri trebuie sa fac daca am o idee revolutionara si pe care vreau sa o brevetez vreau sa am drept de autor asupra ei si unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)