Am creat si eu o aplicatie pentru internet.
As dori sa stiu cum se procedeaza pentru protejarea acesteia ( mai mult a ideii aplicatiei ) nu a aplicatiei in sine.
Trebuie inregsitrata la osim sau cum se procedeaza?
Ce se intampla daca ideea este deja utilizata de altcineva pentru a obtine acelasi rezultat ca si softul realizat de mine dar prin alte metode ?
Eu pot scoate softul pe piata ?
As dori deasemenea daca printre dvs se gasesc si persoane careau mai avut cazuri cu domeniu online sa imi lase un PM sau date de contact.
ideea per se a aplicatiei nu se protejeaza. O posibila protectie a unei idei este un contract de know how dar nu cred ca este cazul dvs.
ceea ce se bucura de protectie este softul in sine (orice expresie a unui program, programele de aplicaţie şi sistemele de operare, exprimate în orice fel de limbaj, fie în cod-sursă sau cod-obiect, materialul de concepţie pregătitor, precum şi manualele- art72(1) L 8/1996).
totusi, materializarea unei idei poate fi susceptibila de protectie printr-un vector de drepturi recunoscute de lege- dreptul la marca, drept de autor, dreptul la desen, dreptul la brevet (daca e cazul).
De aceea, pentru a va propune o strategie de protectie (in cazul in care se poate), va rog sa dati mai multe detalii despre aplicatie/idee
Brevetare produs
sebastain
ma intereseaza ce demersuri trebuie sa fac daca am o idee revolutionara si pe care vreau sa o brevetez vreau sa am drept de autor asupra ei si unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)