avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme salarizare

Daca am contract de munca full time, angajatorul are voie sa ma cheme la munca 2 ore, in loc de 8, intr-o zi din timpul saptamanii? (In ziua respectiva eram liber, deoarece muncisem in week-end. Mi-au anulat liberul si m-au chemat la munca 2 ore, nu 8.) La acest loc de munca se munceste 7 zile din 7, asa ca fiecare angajat ajunge sa munceasca, prin rotatie 1 sau 2 week-end-uri pe luna. Problema este ca in zilele de week-end nu muncim 8 ore, ci sambata 6 ore (17.30-23.30), iar duminica 5 ore (18.00-23.00). Aici am 2 intrebari: 1. Are voie angajatorul sa ne cheme la munca mai putin de 8 ore? 2. Are voie angajatorul ca din cele 6 ore, respectiv 5 ore sa ne scada 30 de minute pauza de masa?

Alte discuții în legătură

Reguli intocmire pontaj Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Referitor la intocmirea unui pontaj, am urmatoarea nelamurire (angajatii lucreaza, prin rotatie, sambata): e corect un astfel de pontaj: L M ... (vezi toată discuția)
8 ore Radamante Radamante 1. Repausul saptamanal este stabilit sambata si duminica. 2. Un salariat bugetar lucreaza , la solicitarea angajatorului, 8 ore sambata. 3. De cate zile ... (vezi toată discuția)
Munca in zilele de sambata si duminica ryk ryk Buna seara, Doresc sa intreb daca angajatorul poate obliga angajatul sa munceasca in zilele de sambata si duminica in sensul in care sa fie programat pentru ... (vezi toată discuția)