Referitor la intocmirea unui pontaj, am urmatoarea nelamurire (angajatii lucreaza, prin rotatie, sambata): e corect un astfel de pontaj:
L M Mi Joi Vi S Du L
8 8 8 8 8 5 Lib Lib
?
Adica, se lucreaza 6 zile/sapt (sambata 5 ore), dupa care, se acorda repausul saptamanal. Per ansamblu, in luna am chiar mai putine ore decat are luna in cauza, insa nu stiu cat e de corect si cum interpreteaza inspectorii ITM faptul ca unii salariati lucreaza 6 zile, apoi repaus, in loc de 5 + repaus.
Daca pentru munca desfasurata in week-end salariatul beneficiaza cumulativ de 48 ore libere consecutive, plus un spor la salariatul, ITM-ul nu are ce sa va faca .
In speta, pentru munca intr-o zi de sambata , salariatul trebuie sa aiba apoi 48 de ore libere consecutive, plus un spor la salariul. Adica , duminica plus luni.
Da, salariatul in cauza beneficiaza tot timpul de 48 ore libere consecutive, saptamanal. Doar ca lucreaza 6 zile/saptamana, in loc de 5 (asta intr-o saptamana).
Lucrul si sambata
anymaryh
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie.
Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)