avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 8 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

8 ore

1. Repausul saptamanal este stabilit sambata si duminica.
2. Un salariat bugetar lucreaza , la solicitarea angajatorului, 8 ore sambata.
3. De cate zile libere beneficiaza in saptamana urmatoare? Luni (8 ore muncite sambata), marti+miercuri(repausul sapatmanal neefectuat)?Mai munceste joi si vineri, apoi intra din nou in repausul saptamanal normal, corespunzator saptamanii in curs?
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 10:59, 6 Martie 2018
1, Art. 137 CM (1) Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.
3, daca de ex sambata lucrati de la ora 09 la 17 ar trebuii sa beneficiati de ziua de luni libera (dar depinde de programul de lucru al unitatii. Daca dati mai multe detalii referitoare la programul de lucru va pot sa un exemplu concret)
Radamante a scris:

....
3. De cate zile libere beneficiaza in saptamana urmatoare? Luni (8 ore muncite sambata), marti+miercuri(repausul sapatmanal neefectuat)?Mai munceste joi si vineri, apoi intra din nou in repausul saptamanal normal, corespunzator saptamanii in curs?


Este corect , cum ati postat la acest punct.
Dle Cornel Vasile, nu are cum sa ia marti+ miercuri repausul saptamanal neefectuat deoarece l-a luat deja prin ziua de duminica si luni libera. Asadar pentru ziua lucrata sambata i se da liber luni si i se plateste sporul aferent de week-end.
In mesajul initial nu se face referire la duminica si de aceea am presupus ca este corect.
Duminica nu este liber ... .E mai complicat, dar seper sa aveti rabdare cu mine. Salariatul este ...profesor. Pentru a putea preda 4 ore luni, trebuie sa munceasca 4 ore duminica, pentru a putea preda 4 ore marti trebuie sa munceasca 4 ore luni. Regula celor 48 de ore e sfanta! A muncit sambata, duminica+luni= 48 de ore, marti isi pregateste lectiile pentru miercuri, iar miercuri intra din nou in program normal?
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Radamante, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)
Repausul saptamanal DanaDM DanaDM Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o clarificare/interpretare a Codului Muncii privind repausul saptamanal de 48 de ore. De exemplu, avem un program de ... (vezi toată discuția)
Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)