avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul isi poate cere de la firma fisa de evaluare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul isi poate cere de la firma fisa de evaluare anuala ???

Buna ziua, as avea o intrebare, la un concurs pentru un post(job) se cere copia fisei de evaluare a performantelor profesionale individuale, de la ultimul loc de munca. Eu ca angajat, pot sa solicit acest lucru de la firma, impreuna cu adeverinta care sa ateste vechimea in munca?? sau la fisa de evaluare nu au acces angajatii??? si daca nu au acces angajatii atunci de ce il mai cer la concurs???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 24 Februarie 2014
fiecare institutie, firma are obligatia sa intocmeasca fisa de evaluare a performantelor individuale anual. regulamentul prin care se face aceasta evaluare este aprobat prin R.O.I. si drept urmare fiecare angajat are acces la acest regulament. evaluarea performantelor individuale ale angajatului se face de seful ierarhic si se aduce la cunostinta acestuia care are posibilitatea contestarii lui.
in concluzie nu numai ca are acces la fisa de evaluare dar trebuie sa i se inmaneze si lui un exemplar.
deci pot sa solicit un exemplar pentru mine????
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului nero2013 nero2013 Buna ziua, Sunt angajat de peste 2 ani la firma \"X\". In afara de contractul de munca si actele aditionale aferente cresterilor salariale impuse de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime in munca laura-jurist laura-jurist buna ziua in vederea inscrierii la un concurs se solicita adeverinta de vechime in munca. de unde se poate obtine aceasta adeverinta? multumesc (vezi toată discuția)
Extras revisal silviustratulat silviustratulat Doresc sa ma inscriu la un concurs pentru ocuparea unui anumit post si angajatorul imi solicita extras Revisal. Cum il pot obtine? Mentionez ca am o adeverinta ... (vezi toată discuția)