avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului

Buna ziua,
Sunt angajat de peste 2 ani la firma "X".
In afara de contractul de munca si actele aditionale aferente cresterilor salariale impuse de legislatie ca urmare a cresterilor minimului pe economie nu am semnat fisa postului,
Cand trebuie semnata fisa postului si daca trebuie sa am si eu un exemplar.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 15 Septembrie 2016
Fisa postului se semneaza la angajare .Fisa postului, semnata de angajat, poate fi modificata pe parcursul raporturilor de munca. Dupa fiecare actualizare, salariatul va trebui sa semneze ca a luat la cunostinta de noua fisa de post.
Solicitati in scris angajatorului sava comunice un exemplar de pe fisa postului ... in cazde refuz, sesizati ITM-ul.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea fisei postului mariush1984 mariush1984 Buna ziua, Deci persoana în cauză,lucrează într-o instituție cu regim special,de 3 luni i se refuza punerea la dispoziție a fisei postului,pentru a i se ... (vezi toată discuția)
Angajatul isi poate cere de la firma fisa de evaluare anuala ??? kta87 kta87 Buna ziua, as avea o intrebare, la un concurs pentru un post(job) se cere copia fisei de evaluare a performantelor profesionale individuale, de la ultimul loc ... (vezi toată discuția)
Fisa postului, copie Elis2na Elis2na Buna seara unde ma pot adresa pentru a beneficia de fisa postului - copie - conform ministerului sanatatii - dar nu doresc de la serviciul de personal al ... (vezi toată discuția)