Buna Ziua
Ma numesc Nicoleta Salvarin, sunt din Giurgiu.
Elena Voinea a publicat un anunt in data de 17 ian 2014 cu titlul " Din 2014, CASS se plateste si pentru veniturile din chirii. ANAF a propus deja modelul deciziei de impunere pentru aceste obligatii fiscale"
Eu am obtinut venituri din chirii inca din 2008. Mi s-a impus de catre CASS sa platesc o baza de 770 lei+833 penalitati, dobanzi si majorari in anul 2012
Sa inteleg din acest articolul ca baza de 770 am platit-o degeaba? Nu a fost legala? Iar acum ANAF -ul ma obliga sa platesc si dobanzile, penalitatile si majorarile de 833 lei! In baza a ce, daca abia din acest an sunt obligata sa platesc Cass din chirii?
Eu am platit o parte din aceste penalitati in anul 2013 in valoare de 112 lei. Iar acum mi-a venit de plata sa platesc penalitatile integral. Ce ma sfatuiti sa fac? Ma dus sa platesc toate penalitatile ? Sau exista o cale legala de a-mi recupera banii si a nu mai platii penalitatile?
Daca ma puteti ajuta cu un raspuns, va multumesc anticipat.
Sanatate la chirii se plateste din 2014. Penalitatile respective nu sunt de la sanatate chirie anii trecuti. Poate ati avut alte venituri si vi s-a recalculat contributiile si penalitati. Sau poate nu ati platit un impozit in anii trecuti..
In perioada 2006-30.06.2008 art.257 alin.(3)din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii,prevedea in cazul persoanelor care au realizat si venituri din cedarea folosintei bunurilor(chirii),pe langa alte venituri,sa plateasca CASS asupra tuturor acelor venituri.
Prevederile mentionate au fost abrogate prin OUG nr.93/2008. Asadar,pana la data de 30.06.2008,s-a calculat si datorat CASS pentru veniturile din chirii.
Va multumesc pentru raspuns, insa nu sunt destul de lamaurita. Da, am platit la Cass 770 in 2012, debitul pentru chirii, clar, pentru chirii, de la Finante mi-au scos hartiile, si sunt din chirii. Sa inteleg ca am platit degeaba. Cum imi pot recupera banii?
Va multumesc
Mergeti cu toate actele doveditoare la Casa judeteana de asigurari de sanatate. Daca este o eroare,aceasta a fost facuta de catre Casa de asigurari. La finele anului 2012,debitele din CASS la data de 30.06.2012,au fost predate prin protocol catre Administratiile fiscale.
Impozit anaf
diana_1990
Buna ziua.Am un cont la banca de 35.ooo euro si o garsoniera cumparata de mine.Banii i-am strans de-a lungul a 6 ani,sursa lor fiind mama,care lucreaza in ... (vezi toată discuția)