avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere anuala pentru veniturile din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere anuala pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal

buna ziua,

am vandut o casa in august 2011 si astazi am primit decizie de impunere din oficiu la suma vanzarii casei in 2011 cu 5.5 la suta C A S ILFOV,si o alta decizie cu majorari si dobanzi.
pana astazi nu am primit nici o instiintare sau poate au trimis dar evident ca m-am mutat de 2 ori casa a fost vanduta in neamt si acum domiciliez in ilfov.
dupa info de pe net am inteles ca impoziteaza cas sanatate pe valori imobiliare vandute in ultii 5 ani retroactiv .
intrebarile sunt--
daca nu platesc sumele fiind aberant de mari ce se intampla
--nu sunt asigurat cas
--nu am nici un venit
--nu am nici o proprietate(doar uzufruct viager la un apartament)
ce se poate intampla?sa imi bat capul cu ei -drumuri-judecata etc sau sa ignor pur si simplu.
mi se pare aberant sa platesti 5,5 la suta la o vanzare imobiliara asigurari de sanatate dupa ce ai platit o data impozitul de 2 la suta si retroactiv fara sa fii instiintat niciodata,
multumesc de eventuale sfaturi si raspunsuri
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 16:14, 4 Iulie 2014
Veti fi executat silit de ANAF, se va pune sechestru pe alte proprietati pe care le detineti, inclusiv poprire pe contul din banca.

(editat)

Nu aveti alta varianta decat sa platiti.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
george-neagu, moderator
--nu am conturi in banci doar sunt imputernicit pe un cont la cineva deci nu sunt titular
--nu am alte proprietati(doar uzufruct viager la o locuinta)
--nu am fost anuntat din 2011 pana astazi NICIODATA
cred ca va fi o mare teapa pt stat pt ca dumnezeu nu doarme si sfatuiesc pe toate persoanele care primesc aceste impozitari abuzive sa nu plateasca si sa transfere toate bunurile pe rude care nu au avut vanzari imobiliare si sa tina banii la saltea si nu in banci astfel tot sistemul bancar se va prabusi si romania va cadea datorita celor care in 2011 au dat acea ordonanta de urgenta 125/2011 .
Daca nu aveti bunuri si bani in banca nu au ce sa va ia. Dar daca veti avea vreo problema de rezolvat care implica fiscul va veti lovi de acea datorie. Respectiv daca veti dori sa faceti actele pentru acel apartament, la care aveti uzufruct viager, pe numele dvs.

Daca va angajati sau primit vreun venit prin banca, de orice fel, acesta va fi executat de ANAF.

Sunt niste tzepari cei de la ANAF. Subscriu la aceasta idee.
nu am de facut acte la acel apartament cu uzufructul viager pt ca tocmai de aceea am folosit acest sistem ap fiind pe numele concubinei si deci nu ma afecteaza si tot ea este titularul unui cont la care eu sunt doar imputernicit(parca am prevazut hotiile statului ce vor urma) si nu lucrez cu nici o tranzactie prin banca pe numele meu deci cred ca eu macar eu imi fac singur dreptate ceea ce doresc sa aiba DREPTATE toti ceilalti nedrepatiti in acest fel.
acum intrebarea este---trimit aceste decizii de impunere pe tranzactii imobiliare DOAR la cei neasigurati sau si la cei care sunt asigurati continuu si au vandut ceva?
multumesc pt raspunsurile prompte
In Romania toti cetatenii romani sunt asigurati prin efectul legii, deci, din punct de vedere a legilor privind sanatatea sunteti asigurat si bun de plata chiar daca, practic, nu aveti nevoie de spital si, optati, prin decizie personala sa nu fiti asigurat. Cu alte cuvinte, conform legislatiei in vigoare orice cetatean este asigurat, indifernt de optiunea acestuia. Asa ca, toata lumea primeste astfel de decizii daca vinde un imobil.

Alte discuții în legătură

Contributi de platit la venitul dintr-o tranzactie imobiliara lazarroxana lazarroxana Incepand din anul 2012, (dupa ce am iesit din somaj) nu am mai gasit servici, dar imi platesc, lunar, contributiile la pensii si sanatate, PE PERSOANA FARA ... (vezi toată discuția)
Abuz cas ilfov Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Pentru vanzarea apartamentului proprietate personala se plateste CASS? Mentionez ca detineam apartamentul din 1994 si l-am vandut in ianuarie 2011 pentru ca ... (vezi toată discuția)
Taxa cass din vanzari imobiliare miha2906 miha2906 problema mea e urmatoarea: sotul meu a fost asociat intr-o firma, timp in care a facut un credit la banca cu care a cumparat o casa la rosu cu terenul ... (vezi toată discuția)