avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxa CASS din vanzari imobiliare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxa CASS din vanzari imobiliare

problema mea e urmatoarea: sotul meu a fost asociat intr-o firma, timp in care a facut un credit la banca cu care a cumparat o casa la rosu cu terenul aferent....asociatul lui a fost girant la acel credit. La un moment dat a hotarat sa iasa din firma si pentru acea casa i-a facut imputernicire fostului partener sa vanda casa, si sa incaseze banii, urmand ca el sa acopere si creditul de la banca. De la momentul iesirii din firma respectiva pana la infiintarea unei alte firma el nu a avut carte de munca, aproximativ 6 luni. Fostul partener a vandut casa si a acoperit creditul. Sotul meu nu a incasat niciun ban din acea vanzare de imobil+teren. Nu exista niciun document care sa ateste ca fostul partener dupa ce a vandut casa respectiva si a incasat banii i-ar fi dat sotului meu. Acum cateva zile ne-am trezit cu somatie de la CAS ca este dator cu 380 de milioane de lei vechi plus penalitati de 100 de milioane aferente vanzarii din 2011. Incercam sa aflam cand a avut loc tranzactia dar banuim ca daca CASA a trimis instiintarea probabil a avut loc in perioada in care nu a avut care de munca. Care considerati ca sunt sansele noastre in instanta si care ar fi pasii care trebuie urmati?
Cel mai recent răspuns: miha2906 , utilizator 18:04, 22 Iulie 2014
Urgent contestatie catre emitentul somatiei,aveti termen 30 de zile ; ar fi bine sa aveti un avocat care sa poata lega legea sanatatii de codul fiscal ,Constitutia Romaniei si deciziile CCR in speta d-vs.
Este posibil sa fie totusi o eroare .Casa de sanatate ilfov de exemplu a trimis decizii de plata chiar si pentru cei care erau angajati in momentul vanzarii.
Multa bafta .
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
robert1958, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Si in cazul nostru emitentul este Casa de sanatate ILFOV. Am primit contracul de vanzare a imobilului respectiv si scrie clar ca suma va fi virata direct in contul bancii la care s-a facut creditul pentru acoperirea acestuia. Mai grav este ca intr-adevar la data semnarii contractului sotul meu nu avea carte de munca. Ce mi se pare de prost gust e sa te someze ca ai de plata dupa trei ani si sa iti puna penalitati in conditiile in care tu pana la data respectiva nu ai primit nicio instiintare ca ai de platit ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz cas ilfov Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Pentru vanzarea apartamentului proprietate personala se plateste CASS? Mentionez ca detineam apartamentul din 1994 si l-am vandut in ianuarie 2011 pentru ca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe executare silita ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au girat acum 4 ani o firma cu apartamentul. Intre timp aceasta a dat faliment si banca a executat anul trecut apartamentul. Parintii au primit o ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu nina1974 nina1974 Buna ziua Am o poprire pe salariu si as vrea sa vand apartamentul, care este proprietatea mea, dobandit prin donatie. Cumparatorul imi vireaza banii prin ... (vezi toată discuția)