avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua

Am o poprire pe salariu si as vrea sa vand apartamentul, care este proprietatea mea, dobandit prin donatie. Cumparatorul imi vireaza banii prin banca pentru ca ia credit ipotecar. E posibil ca banca sa imi opreasca banii pe care-i incasez pe vanzarea apartamentului daca exista aceasta poprire pe salariu? Creditul respectiv este luat de fostul meu sot pe firma, la care este unic administrator. Eu am semnat in calitate de fidejusor. A girat cu un spatiu comercial care a si fost executat de banca, dar nu s-a vandut pana la momentul actual.

Va multumesc
Mentionez ca apartamentul nu este pus gaj la creditul respectiv.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:10, 27 Februarie 2015
daca contul este poprit si probail este, atunci va poate lua banii
Eu am poprire pe contul de salariu la banca x, dar daca imi deschid alt cont la o alta banca y, si in acel cont imi vireaza cumparatorul banii, poate sa-i ia?

Va multumesc
Buna ziua.
Parerea mea este ca ar fi bine sa faceti un cont in banca pe numele unei rude.Al unuia dintre parinti,de exemplu.Va feriti de riscul de a va fi luati banii.
Nu se poate pe alt nume pt ca cumparatorul ia credit ipotecar si banca vireaza banii doar in contul persoanei care este proprietarul apartamentului.
De regula cand cineva isi deshide un cont in banca se fac verificari daca are popriri sau daca este in biroul de credite.Poate aveti noroc si nu verifica.Bafta!

Alte discuții în legătură

Poprire la banca sonya33 sonya33 buna ziua, am semnat ca fidejusor pt o societate, nestiind ce reprezinta termenul, eu eram imputernicita societatii; societatea nu si-a respectat obligatiile ... (vezi toată discuția)
Proprire cont giranti anamaria30 anamaria30 buna seara!am un credit luat de la o banca,iar ca ipoteca am pus gaj apartamentul parintilor.in cele din urma am ajuns la executare,dar au pus proprire si pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare! Kathleen Kathleen Sunt in vanzare cu apartamentul. Am primit un avans pe apartament si am fost la notar pentru a intocmii un Antecontract ,fiindca cumparatorul vrea sa puna in ... (vezi toată discuția)