avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pe executare silita
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pe executare silita

Parintii mei au girat acum 4 ani o firma cu apartamentul. Intre timp aceasta a dat faliment si banca a executat anul trecut apartamentul. Parintii au primit o somatie de plata si apoi a venit executorul cu vizitatori si li s-a dat o instiintare ca trebuie sa elibereze casa in 15 zile. Nu au semnat-o si au eliberat a doua zi. Alte acte nu au primit.
Noul proprietar care a cumparat de la executor casa nu a putut intabula la cadastru datorita lipsei chitantei de plata impozit 2%. A dat in judecata registrul si a facut presiuni la Finante sa ii supna cine trebuie sa plateasca impozitul. Finantele au dat scrisoare cum ca ei gasesc in registre ca ultim proprietar pe parintii mei si au dat decizie ca ei sunt cei care trebuie sa plateasca aceasta taxa si au primit somatie sa plateasca in termen de 60 de zile 30 de milioane.
La judecatorie in procesul de mai sus au fost citati si parintii mei. Au fost ieri si judecatorul le-a spus ca ii cheama doar ca sa cunoasca si versiunea lor si sa ii intrebe daca au ceva impotriva intabularii noului proprietar. Ei au spus ca nu sunt proprietari ca au fost executati de banca si prin urmare nu mai au nici o legatura cu aceasta casa. Judecatorul a spus ca el nu are treaba cu decizia de impunere de la finante ci doar da o hotarare legata de intabularea apartamentului si ca mama trebuie sa dea in judecata finantele pentru a elimina impozitul.
Ce fac? unde sa ma duc? va dati seama ca nu au nici un ban, nu au casa sunt pe drumuri dar statul vrea impozit. Nu au bani de avocat asa ca va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez. Mama nu a incasat nici un leu nici din credit nici din vanzare imobil. Ei nu au semnat nici o vanzare. De ce sa plateasca impozit pe ceva ce nu au incasat? La data vanzarii ei nu mai erau proprietari ci banca.
Cel mai recent răspuns: ContSters96141 , utilizator 12:31, 1 Septembrie 2011
...banca nu era proprietar ci doar detinea o garantie asupra imobilului...lucruri diferite...desi parintii nu au primit nici un ban totusi din vanzarea imobilului s-a stins o creanta pe care o avea creditorul fata de firma ...in principiu-teoretic- pt recuperarea pagubei puteti da in judecata firma pentru care ati garantat asta doar ca sa vedeti ca la fel de teoretic puteti primi ceva din vanzarea apartamentului lucru care sa justifice plata impozitului de 2%...
Nu dorim recuperarea a nimic. Firma era a fratelui asa ca nu dam in judecata pe nimeni l-au pierdut asta este.
Vanzarea apartamentului nu acopera valoarea ipotecii deci nu exista diferenta de primit.
Din cate stiu eu contractul de credit are titlu executoriu adica e ca o sentinta judecatoreasca de punere in proprietate. In momentul in care a intervenit executorul bancar inseamna ca s-a executat contractul, asta nu echivaleaza cu intrarea in proprietatea banci??? banca avea dreptul sa faca ce vrea cu el sa il inchirieze, sa il vanda sa ii evacueze pe ai mei, deci ..... nu inteleg cum banca nu era proprietar.
In plus pe contractul de vanzare cumparare nu apar parintii mei ci e o vanzare intre banca/ executor si noul proprietar ....

Finantele a decis impunerea impozitului pentru parinti deoarece ei nu gasesc alt proprietar pentru ca executorul nu a anuntat finantele de executare si nici de contractul de vanzare.

Daca stie cineva unde trebuie sa ma adresez la finante si ce trebuie sa fac pentru a evita darea in judecata a finantelor.
Multumesc,
Procesul de mai sus s-a finalizat deoarece finantele au dat decizie de impunere a unui impozit de 1400 lei pentru mama si 1400 lei pentru tata ca urmare a vanzarii apartamentului.
Am contestat deciziile de impunere pe motiv ca nu a fost realizat nici un venit, ca nu am vandut apartamentul noi ci a fost revendicat de banca in contul unei datorii. Nu a existat nici o diferenta de bani. Parintii nu au incasat nici un leu si nu au semnat nici un act de instrainare a imobilului altul decat cel de gaj.
Doresc sa dau in judecata Finantele pentru decizie de impunere gresita. Am gasit un caz la tribunalul din Tulcea in care s-a hotarat anularea impunerii pe motiv ca executarea silita nu intra in acel articol decat daca se incaseaza un venit, adica suplimentar mai mult decat datora la banca.
Cunoasteti cazuri care au mai castigat astfel? Toti imi spun ca nu am nici o sansa dar eu nu vreau sa cred asta. Nu pot sa cred ca dupa ce sunt lasati in strada trebuie sa plateasca impozit pe ceva ce nu au incasat niciodata. Pai atunci toate ratele la banca ar trebui impozitate ca toate sunt venit.#-o urata situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste impozitul pe venit in urma unei executari silite bianca34 bianca34 Buna seara, in urma cu putin timp am fost executata silit pentru un credit neachitat si pentru care am girat cu un apartament. La a treia licitatie organizata ... (vezi toată discuția)
Declaratia 209 pt imobil executat silit madalinatl madalinatl Buna ziua Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa depuna la Finante declaratia 209 in situatia in care imobilul a fost vandut prin licitatie in urma ... (vezi toată discuția)
Impozit pe executarea unui apartament ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au fost executati de banca anul trecut. Banca a scos la licitatie apartamentul si l-a vandut cuplului x. Cuplul x a dorit intabularea dar au fost ... (vezi toată discuția)