avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cine plateste impozitul pe venit in urma unei ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cine plateste impozitul pe venit in urma unei executari silite

Buna seara, in urma cu putin timp am fost executata silit pentru un credit neachitat si pentru care am girat cu un apartament. La a treia licitatie organizata de executor s-a prezentat un cumparator care si-a adjudecat bunul la suma de 19.000 euro. Urmeaza deci sa parasesc locuinta cu pricina, insa, noul proprietar mi-a transmis ca am de platit 2% impozit pe venit si nu din 19.000, pretul de adjudecare, ci din suma de 30.000 la care ar fi fost evaluat apartamentul. Nedumerirea mea tine atat de cuantumul sumei, adica 2% din 30.000 euro, cat si de obligativitatea de a achita eu aceasta suma si nu banca care a incasat banii. Va rog mult sa ma lamuriti si sa imi spuneti daca exista o baza legala in acest sens. Va multumesc.
Nu aveti de ce sa luati adjudecatarul in seama, cand veti fi obligata sa platiti, va trebui sa platiti.
Decizia de impunere o elibereaza Administratia finantelor publice si o puteti contesta daca va fi cazul.

He he , mie mi-au blocat contul si ce-au gasit in el s-a transferat la executor. Apoi banca ma someaza sa platesc eu comisionul de transfer ...
Da, impozitul e in sarcina celui executat silit.
Puteti insa contesta.
Am inteles ca ati putea scapa de aceasta plata dar e complicat si nu cred ca se merita deoarece ati avea costuri ridicate.
Find o vânzare ce profită debitorului, deoarece din ea se acoperă o datorie a sa, este evident că impozitul trebuie să îl plătească debitorul.
Adjudecatarul are probleme la intabulare și de aceea v-a cerut să plătiți.

Singura problemă pare a fi cea privind suma, se aplică evident la suma adjudecării nu la suma de evaluare, poate aici să aveți șanse de câștig.
oricum, o plătiți dacă puteți, adjudecatarul nu vă poate impune să o faceți .
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Buna ziua. Conform Codului Fiscal, discutam despre un impozit pe venitul obtinut din vanzarea unui imobil. Daca dvs ati obtinut un venit din aceasta vanzare, atunci ANAF va trimite decizie de impunere fiscala.
Adjudecatarul a dorit sa isi intabuleze imobilul pe numele lui, iar la ANCPI i-au cerut dovada achitarii impozitului pe venit si nu i-au intabulat imobilul. Astfel el incearca sa va manipuleze, poate poate il veti plati dvs, din moment ce banca nu are nici un interes sa plateasca acel imobil, decat daca va primi decizie de impunere.
Venitul obtinut de creditor in urma vanzarii fiind de 19.000, povestea cu impozitul la 30.000 nu are nici o baza legala.
Stati linistita si nu luati in seama persoanele care doresc sa profite de dvs.
Cu mentiunea ca de meserie sunt economist, la ASE am studiat si drept, dar nu sunt avocat sau jurist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit de transfer proprietate in urma executarii silite dtztz dtztz Buna ziua! Sunt adjudecatar. Executorul mi-a transmis verbal ca o sa ma coste printre altele si 2% din valoarea la care s-a adjudecat imobilul. A balbait-o ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva incheierii de carte funciara Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Dragi colegi, va supun atentie urmatoarea speta pentru a o dezbare: In septembrie 2012 am formulat o plangere impotriva incheierii de carte funciara ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal Matist Matist Buna seara. Poate sa-mi raspunda cineva, este corect sa fiu impozitat daca nu am primit nici un ban? Prin licitatie publica sa vandut un imobil care era ... (vezi toată discuția)