avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Declaratia 209 pt imobil executat silit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Declaratia 209 pt imobil executat silit

Buna ziua

Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa depuna la Finante declaratia 209 in situatia in care imobilul a fost vandut prin licitatie in urma executarii silite?Din instructiunile de completare ale respectivei declaratii rezulta ca vanzatorul este cel care trebuie sa declare venitul obtinut din vanzare.Problema este ca proprietarul apartamentului nu l-a vandut el ci executorul judecatoresc(datorita unui credit imobiliar pentru care nu s-au mai achitat ratele si astfel s-a ajuns la vanzarea imobilului).Deasemenea cine plateste impozitul pe venit in aceasta situatie avand in vedere ca proprietarul nu a incasat banii ci executorul(sau banca respectiva oricum nu el).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:57, 4 Decembrie 2014
Nu se plateste impozit la executare silita. In consecinta nu se depune nici 209.
Si totusi noul proprietar,de profesie avocat a venit la noi si a solicitat sa mergem la finante sa depunem declaratia 209 si a specificat ca plateste dansul taxele.Eu am intrebat pentru ca mi se pare oarecum suspecta bunavointa dansului.
Cititi mai multe in discutia de mai jos va fi util si la intabulare:

Daca domnul avocat oricum doreste sa achite dansul taxele ii puteti transmite din partea mea sa plateasca respectiva suma catre o fundatie care ajuta copii orfani (la alegerea dansului)? Asta numai in cazul in care reuseste sa faca intabularea fara nicio taxa :D

Decizia civila nr. 834A/2011
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
ContSters256771, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 2% ptr adjudecare imobil - cine plateste? bamsel bamsel Buna Ziua, In urma cu ceva vreme am achizitionat un imobil la licitatie publica tinuta la sediul executorului jud. cand am primit actul de adjudecare, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe executare silita ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au girat acum 4 ani o firma cu apartamentul. Intre timp aceasta a dat faliment si banca a executat anul trecut apartamentul. Parintii au primit o ... (vezi toată discuția)
O intrebare de nota 10 !! MATRIXNEO MATRIXNEO Cu respect capetelor luminate !! In urma unei adjudecari a unei vile cu mai multe apartamente , am devenit proprietarul de drept al acesteia.Sa procedat la ... (vezi toată discuția)