avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divort

Buna ziua,
In cazul unui partaj al apartamentului comun, se tine seama de veniturile obtinute de soti in timpul casatoriei , sau acesta revine oricum ambilor soti ?
Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de soti in anul 1993 prin preluare de la fostul IGLAC (in rate), dar sotia a avut venituri cu cca 50% mai mari decat sotul timp de mai multi ani.
Multumesc.
Se poate ca unul dintre fostii soti sa ceara o cota majorata la impartirea bunurilor comune din timpul casatoriei,dar trebuie sa aiba dovezi ca a avut un venit mult mai mare decat celalalt sot
Legea prezuma relativ contributia sotilor la dobandirea bunurilor comune ca ar fi de 50-50 %.
Asta nu impiedica sotul care a avut venituri mai mari sa solicite o cota majorata din bun la procesul de partaj (de ex60-40 sau 70-30), dovedind cu acte aceasta contributie majorata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, in cazul unui partaj, in conditiile in care sotul ... cristinaepa cristinaepa Buna dimineata, In cazul unui partaj, in conditiile in care sotul nu a avut nici un venit, ce procent rimteste din bunurile dobandite in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters94817 ContSters94817 Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)
Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)