avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Autoritate parentala exclusiva prin acord de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Autoritate parentala exclusiva prin acord de mediere

Buna ziua,
Poate cineva sa ma ajute cu informatii privind urmatoarea speta:
un cuplu necasatorit au un copil minor. ea este de acord ca el sa exercite autoritate parinteasca exclusiva si sa poata pleca oricand cu copilul in strainate.Este posibil ca instanta sa aprobe un acord de mediere incheiat in acest sens?Multumesc
Buna ziua. Da , ia act de vointa partilor incheiata, prin acordul de mediere.
Nu, instanta nu va aproba un asemenea acord. Exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti este hotarata doar de catre instanta si in baza unor probe serioase, nu pot conveni partile acest lucru. Pentru deplasarile in strainatate nu trebuie decat ca tatal sa fie de acord si sa dea o declaratie la notariat.
Nicidecum.
Ca poate sa isi dea acordul ca mama sa calatoreasca cu minorul in strainatate e una si se pot intelege in acest sens, insa nu pt autoritatea parinteasca exercitata exclusiv e mama.
Asta ar aproba instanta doar daca exista motive intemeiate.
Instanta nu va pronunta o hotarare pe acest acord.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
depinde de motive: poate e incarcerata, poate sufera de vreo boala, poate este plecata in strainatate, doar asa. Dar daca e totul ok, mama nu poate refuza exercitarea indatoriirii ei de mama, acest lucru ar leza in mod categoric interesul superior al copilului.
depinde de motive: poate e incarcerata, poate sufera de vreo boala, poate este plecata in strainatate, doar asa.


Doar asa, dar instanta analizeaza daca aceste motive si in ce masura o impiedica sa exercite autoritatea parinteasca, nu prin acord.

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa obtin custodia exclusiva prin plan parental incheiat la mediator simi79 simi79 Buna seara Din concnubinaj rezultat un copilas ,dorim sa incheiem sa un plan parental in care suntem deacord comun sa obtina Mama custodie exclusiva, in acest ... (vezi toată discuția)
Custodie comună teoretic. practic, bătăi de cap pentru ambii părinți. andreeab1 andreeab1 În acte, custodie comună. În practica, tatăl nu mai are si nici nu isi doreste contact cu minorul. Nu plătește pensie alimentara (o suplinesc eu, fără ... (vezi toată discuția)
Divort cu custodie exclusiva ! alinabarac1982 alinabarac1982 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Sunt casatorita si am doi copii mici ( fetita 1.5 ani ) baiatul ( 2.5 ani ) sotul meu in acte a jucat tot la ... (vezi toată discuția)