avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar Pensie

Buna ziua,

In 2012 mi-am depus un dosar de pensie deoarece lucrand in grupa 1 de munca aveam dreptul de iesit la pensie. Mi sa refuzat pensionarea deoarece legea nu mai era in vigoare si nu se mai acorda grupa 1 de munca. La acest dosar am facut o conbtestatie de recalculare a grupei si din septembrie 2012 si pana in prezent dosarul se afla la CNP.
De la 1 ianuarie sa reaprobat introducerea grupei 1 de munca la pensionare. Pe data de 6 ianuarie 2014 am facut o renuntare la pensionare la aceea contestatie, pentru a mi se inapoia dosaru la CLP sector 6. Nici pana in prezent nu a ajuns inapoi dosaru la CLP sector 6 pentru a mi se recalcula dosaru pentru iesirea la pensie.
Va rog sa-mi da-ti un sfat cum pot pe termeni legali sa-mi retrag dosaru de la CNP sau macar sami dea originalul carti de munca (pe care mi l-au cerut cand am depus prima oara dosaru de pensie) pentru a-mi depunde alt dosar de pensie si pentru a-mi scoate adeverinta de sporurile avute cat am lucrat in grupa 1 de munca.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:12, 24 Februarie 2014
Nu trebuie sa solicitati eliberarea altor adeverinte daca acestea au fost depuse initial la primul dosar.
Trebuie sa depuneti la casa de pensii o noua cerere de pensionare, copie dupa decizia de respingere, carnetul de munca in original, iar daca ati mai lucrat, o adeverinta de la locul de munca si copie dupa buletinul de identitate.
Primul dosar depus a fost trimis la CNPP, dar casa de pensii are o copie a dosarului. Daca spuneti ca nu mai aveti carnetul de munca inseamna ca l-ati pierdut. In plicul in care ati primit decizia de respingere a pensiei soicitate a fost si carnetul de munca altfel nu puteati face contestatie ( decizia + carnetul de munca se trimit acasa prin scrisoare recomandata cu aviz de primire).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

recalcularea pensiei in urma unei hotarari judecatoresti GCC GCC Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Subiectul este beneficiarul unei pensii anticipate partial. In dosarul initial s-au depus toate ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensie la limita de varsta cu reducerea limitei de varsta pentru munca in grupa ii rodidoina rodidoina Buna ziua, Sunt nascuta in 28.05.1956 si am stagiul de cotizare de 37 ani si 6 luni. Am lucrat 12 ani si 3luni in grupa II de munca, intr-un institut de ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pensie de stat sorineldobre sorineldobre am obtinut de CNPP stagiile de cotizare si punctajele realizate pt. perioada 2002-2012 . imi puteti spune de unde pot obtine acelasi lucru pt. perioada 09. ... (vezi toată discuția)