In 2012 mi-am depus un dosar de pensie deoarece lucrand in grupa 1 de munca aveam dreptul de iesit la pensie. Mi sa refuzat pensionarea deoarece legea nu mai era in vigoare si nu se mai acorda grupa 1 de munca. La acest dosar am facut o conbtestatie de recalculare a grupei si din septembrie 2012 si pana in prezent dosarul se afla la CNP.
De la 1 ianuarie sa reaprobat introducerea grupei 1 de munca la pensionare. Pe data de 6 ianuarie 2014 am facut o renuntare la pensionare la aceea contestatie, pentru a mi se inapoia dosaru la CLP sector 6. Nici pana in prezent nu a ajuns inapoi dosaru la CLP sector 6 pentru a mi se recalcula dosaru pentru iesirea la pensie.
Va rog sa-mi da-ti un sfat cum pot pe termeni legali sa-mi retrag dosaru de la CNP sau macar sami dea originalul carti de munca (pe care mi l-au cerut cand am depus prima oara dosaru de pensie) pentru a-mi depunde alt dosar de pensie si pentru a-mi scoate adeverinta de sporurile avute cat am lucrat in grupa 1 de munca.
Nu trebuie sa solicitati eliberarea altor adeverinte daca acestea au fost depuse initial la primul dosar.
Trebuie sa depuneti la casa de pensii o noua cerere de pensionare, copie dupa decizia de respingere, carnetul de munca in original, iar daca ati mai lucrat, o adeverinta de la locul de munca si copie dupa buletinul de identitate.
Primul dosar depus a fost trimis la CNPP, dar casa de pensii are o copie a dosarului. Daca spuneti ca nu mai aveti carnetul de munca inseamna ca l-ati pierdut. In plicul in care ati primit decizia de respingere a pensiei soicitate a fost si carnetul de munca altfel nu puteati face contestatie ( decizia + carnetul de munca se trimit acasa prin scrisoare recomandata cu aviz de primire).