avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... respingere dosar pensie la limita de varsta cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

respingere dosar pensie la limita de varsta cu reducerea limitei de varsta pentru munca in grupa II

Buna ziua,

Sunt nascuta in 28.05.1956 si am stagiul de cotizare de 37 ani si 6 luni. Am lucrat 12 ani si 3luni in grupa II de munca, intr-un institut de cercetari, ca cercetator stiintific (intre 06.1984 si 09.1996). Acest lucru este confirmat de inscrisul din carnetul de munca si de adeverinta emisa anul trecut de catre institut.
Am depus in luna aprilie 2014 dosarul de pensionare la limita de varsta cu reducerea limitei de varsta datorita perioadei lucrate in grupa II.
Am primit zilele trecute respingerea dosarului de pensionare datorita faptului ca perioada de grupa II mi-a fost impartita in 2 perioade mai mici de 6 ani fiecare, care acopera doar 8 ani si cateva luni din cei 12 ani si 3 luni.
Mentionez ca in carnetul de munca este inscris la pozitia 36 ca inceteaza incadrarea in grupa II, aceasta mentiune fiind, insa, eliminata printr-o corectura la pagina destinata corectiilor. Este, de asemenea, mentionat: "ramane in grupa II de munca" pentru o perioada de 12 ani si 3 luni, adeverinta eliberata ulterior confirmand aceasta perioada.

Va rog sa imi spuneti, daca respingerea dosarului s-a facut in mod corect.
Va multumesc aniticipat.
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2014
rodidoina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 14 Iulie 2014
1. Contestati decizia de pensionare la Comisia centrala de contestatii a Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP).

2. Contestatia o depuneti la Casa de Pensii (de unde veti primi un numar de inregistrare) care o va trimite la Comisia centrala de contestatii de unde veti primi un raspuns acasa, in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate beneficia de pensie anticipata partiala? Tuca Anamaria Tuca Anamaria Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Femeie, nascuta la 28.07.1950; Stagiul de cotizare: 25 ani si 3 luni ; Grupa 2 de munca - 21 ani si ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de pensionare padrian54 padrian54 In luna aprilie 2014 am depus la CJPteritoriala-cererea de pensionare. In luna Iulie 2014 am primit decizia de respingere a dosarului de pensionare de la CJP ... (vezi toată discuția)
Limita de varsta la pensionare atomulesei53 atomulesei53 nascut pe 01 nov. 1953 ; stagiul total de cotizare 33 ani 5 luni 5 zile din care 22 ani 11luni 17 zile grupa a ll de munca . Dupa un calculator de limita de ... (vezi toată discuția)