avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias rau platnic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias rau platnic

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am un chirias rau platnic, a intarziat cu chiria 15 zile, in contractul de inchiriere scrie ca daca nu isi plateste chiria in termen de 15 zile de la termenul stabilit contractul se reziliaza. Va rog sa imi spuneti daca au trecut cele 15 zile pot schimba yala de la usa?Ce se poate intampla daca ii scot lucrurile afara din moment ce chiriasul nu mai are nici un contract de inchiriere valabil cu mine??Va multumesc ,astept un raspuns.

Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 08:46, 25 Februarie 2014
Varianta dvs presupune riscuri,chiriasul va poate formula plangere penala pt furt, distrugere etv,Varianta legala ar fi sa-l notificati mentionand faptul ca dvs considerati contractul reziliat cf prevederilor contractuale si -i solicitati sa elibereze imobilul.
Va multumesc pentru raspuns, dar in cazul in care il notific in scris si ii solicit sa paraseasca imobilul, iar el nu face nimic in acest sens, ce imi ramane de facut in continuare??
Cel mai bine este sa aveti o hotarare judecatoreasca prin care se accepta rezilierea contractului, evacuarea chiriasului si in care se va evidentia si daunele ce au rezultat din acel contract( cheltuielile de judecata , restantele de plata etc).Nu puteti face ce doriti si cand doriti chiar daca imobilul este proprietatea dv.
Mult succes.
PS sunt patita si asa am fost sfatuita sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu chiriasii ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! Va cer sfatul in urmatoarea speta: la sfarsitul lunii trecute am inchiriat o garsoniera unei familii.Eu nu locuiesc in localitatea respectiva ci la ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Este valabil in fata instantei contractul, daca chiriasul nu-l respecta? robby robby Am dat un apartament cu chirie, dar am facut doar un contract de mana intre noi, fara martori. Problema este ca intarzie mereu cu plata chirie iar acum sunt ... (vezi toată discuția)