avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu chiriasii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu chiriasii

Buna ziua! Va cer sfatul in urmatoarea speta: la sfarsitul lunii trecute am inchiriat o garsoniera unei familii.Eu nu locuiesc in localitatea respectiva ci la 20 km distanta.Am facut un contract de mana intre mine si ei unde insiram inventarul lucrurilor din garsoniera si unde stipulam data platii chiriei in contul meu de la banca si ca dupa 7 zile de intarziere cu plata chiriei contractul se considera reziliat.
Peste 3 zile se implineste termenul pentru reziliere ( cele 7 zile ).Am tot sunat dar refuza sa ridice receptorul ,cred ca mi-au blocat nr de telefon de imi intra direct casuta vocala.
Ce ar trebui sa fac? pot intra in lipsa lor in garsoniera sa le scot lucrurile pe hol? in caz ca au schimbat yala pot sparge usa?
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 12:30, 3 Septembrie 2015
Legal singura varianta este evacuarea printr-o hotarare judecatoreasca,variantele propuse de dvs va pot aduce o plangere penala.Chiriasii pot sustine ca ati sustras bunuri din domiciliu etc.Incercati sa -i notificati printr-un executor judecatoresc,eventual incercati sa inchideti utilitatile facand o cerere in acest sens la furnizori.Succes.
Contractul de inchiriere este inregistrat la administratia fiscala ?
Initial notificati oficial chiriasii cu obligatia achitarii la zi a obligatiilor financiare,sub sanctiunea oblgarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca nu aveti contractul inregistrat la administratia fiscala si chiriasii cunosc acest aspect,veti intampina greutati in recuperare debit acumulat
Legal,nu puteti sa intrati in lipsa chiriasilor in apartament
Nu va hazardati sa evacuati in lipsa chiriasilor bunurile acestora,pentru ca riscati dvs sa fiti acuzat de fapte sub incidenta penala
contractul nu e inregistrat la adm.fiscala fiind prima luna,am vrut sa vad cum se comporta fiind romi si dupa, sa inregistrez contractul.Dar vad ca proprietarul nu prea are drepturi ,doar chiriasii care nu platesc chiria au dreptul de a sta gratuit chiar daca am pus clauza ca se reziliaza dupa 7 zile,eu tot nu am ce sa le fac? Poi unde e dreptatea? la rau platnici?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias rau platnic costi1967 costi1967 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am un chirias rau platnic, a intarziat cu chiria 15 zile, in contractul de inchiriere scrie ca daca nu isi plateste ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Apafoc Apafoc Buna ziua, am urmatoarea problema: Se inchiriaza cu \\\\"contract de mana\\\\" o garsoniera, nedeclarat la fisc; totul decurge ireprosabil chiriasul plateste ... (vezi toată discuția)
Inchiriere cu probleme costy2010 costy2010 Detinem un apartament pe care l-am inchiriat acum aproape 4 luni pe baza unui contract facut la agentia imobiliara care a venit cu chiriasul. La data semnarii ... (vezi toată discuția)