avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensatoriu in cazul concedierii art 65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensatoriu in cazul concedierii art 65

Buna ziua,

Imi puteti spune daca am dreptul la un salariu compensator daca mi se imnaneaza preavizul de 20 de zile? Mentiunez ca ma intorc din CIC 2 ani si firma imi desfiinteaza postul si ma concediaza .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 24 Februarie 2014
Dreptul la salarii compensatorii il aveti numai daca asa ceva este prevazut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

In lipsa unei astfel de prevederi, angajatorul nu are nicio obligatie in a acorda salarii compensatorii.
Si inca un amanunt: salariile compensatorii sunt impozitate cu 85%. Cel mai probabil sau cel mai intalnit caz este Acela in care angajatorul solicita salariatului sa ramana acasa pe perioada preavizului platindu-l ca si cum ar fi fost prezent la locul de munca.
Unde este prevazuta impozitarea cu 85%???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am o intrebare,zilele de salariu sunt pe 05-lichidare,respectiv ... Georgianazzz Georgianazzz Buna ziua,am o intrebare,zilele de salariu sunt pe 05-lichidare,respectiv 20-avans ale lunii.pe data de 27 .10 inchei preavizul de 20 zile.doresc sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
De ce compensații pot beneficia (bani) dacă sunt în cazul ... 0749503174 0749503174 De ce compensații pot beneficia (banii) dacă sunt în cazul art.67,secțiunea 4 și sunt angajat cu CIM. motivul este reduceri de personal. (vezi toată discuția)
Concediere de la firma aflata in insolventa 2nymaria 2nymaria Buna Ziua, Va rog sa imi spuneti daca in cazul in care am fost concediat (ales aleatoriu) de o firma aflata in insolventa prin desfintarea postului am ... (vezi toată discuția)