avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe notariale prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe notariale prima casa

Buna ziua.Imi spuneti,va rog,taxa notariala pentru antecontractul de vanzare- cumparare cu avans de 3000 de euro este platita de cumparator sau de vanzator?Daca pretul apartamentului este de 60000 de euro,taxa notariala pentru contractul de vanzare-cumparare se calculeaza pe toata suma sau se scad cei 3000 de euro,oferiti ca avans?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:32, 25 Februarie 2014
Gasiti aici un calculator de taxe. [ link extern ]
Multumesc.Stiam de acest calculator.Am calculat taxa,insa nu imi raspunde la intrebarile mele mentionate mai sus.Si daca tot am mentionat acest calculator de taxe,ce reprezinta taxa catre OCPI pentru intabulare?Ap are intabulare.Intreb pentru ca nu ma pricep.
La antecontract taxa se plateste de cel interesat de incheierea antecontractului.
La contractul de vanzare taxele notariale se platesc la pretul bunului, nu mai putin decat valoarea imobilului conform grilei notariale.
Fiecare acte privind un drept de proprietate, o interdictie de instrainare etc. se inscrie in CF, aia e taxa de la OCPI.
buna seara, incerc sa va raspund intrebarilor, din propria experienta. La incheierea antecontractului vanzatorul a suportat taxa notariala; contractul final de vanzare-cumparare se incheie pe suma totala (dar se mentioneaza ca s-a achitat acel avans), aici am platit jumatate din taxa de incheiere a contractului iar vanzatorul a platit in plus impozitul catre stat. Noi am mai platit la notar si taxa pentru intabulare. Intabularea este necesara din nou pentru ca inscrie dreptul de proprietate al noului proprietar. Sper sa va fie de ajutor raspunsul meu.
Multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare boltzman boltzman Buna Ziua ! Am incheiat un antecontract de vanzare cumparea pentru o garsoniera in valoare de 10000 euro . Am dat avans 3000 de euro . vanzatorul nu s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa cumpăr un imobil in val de 92000 euro. ... ancamate ancamate Buna ziua, Doresc sa cumpăr un imobil in val de 92000 euro. Anul trecut am făcut un antecontract și am plătit un avans de 77000 euro, urmând ca acum sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care este procedura de înscriere a unui antecontract ... Nicolaenick07 Nicolaenick07 Buna ziua, Care este procedura de înscriere a unui antecontract vânzare-cumpărare imobil în cartea funciară daca vânzătorul nu și-a respectat ... (vezi toată discuția)